Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den döende detektiven
Betyg & recensioner för

Den döende detektiven (Inbunden)

Kundbetyg 4

(53 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tyvärr tar Leif GW livet av mannen som ser runt hörn....

Per-Erik Bergnér (Saltsjö-Boo), 11 oktober 2013

Tyvärr tar Leif GW livet av mannen som ser runt hörn. Boken är, som alltid, utmärkta polisromaner. Historien denna gång med ett preskriberat brott har en lösning i klass med Peter Robinssons första bok om Banks.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Leif GW skriver alltid bra och man börjar känna igen...

Inger Wadeborn, 22 april 2013

Leif GW skriver alltid bra och man börjar känna igen figurerna i böckerna nu. Hoppas att det kommer fler böcker i samma serie.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klassiker

Detektiven, 12 februari 2011

En av de bättre GW böckerna. Ännu bladvändare i raden, känns lite som att GW och Johansson har sammanstrålat och mycket riktigt är det även den första boken där författaren figurerar i egen hög person. Personligen håller jag historietrilogin Mellan sommarens längtan, Faller fritt och En annan tid som favoriter.

Som tur är utspelar sig inte böckerna inte i realtid och inte heller i kronologisk ordning vilket lämnar öppet för uppföljare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Deckare med humor

Peter, 11 januari 2011

Den som inte uppskattar Leif GW BPerssons senaste kan visserligen beklaga att Johansson dör men måste sakna all känsla för litterär kvalitet och dessutom vara totalt renons på humor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kungen håller ställningarna

Anne, 20 december 2010

Leif GW Perssons samhällskritiska deckare har sedan den allra första titeln hållit en egen och helt ohotad topp-placering i den svenska deckarfloran. Cyniska, mänskliga, ömsinta, roliga och trovärdiga i varje detalj. Nu har vi, alla trogna läsare, kommit till ett farväl till polisen som kan se runt hörn. Det känns faktiskt tomt. Trösten är att även den sista boken med denna hjälte är ett mästerverk, stark och trovärdig och medryckande (och rörande) från första till sista sidan. Rekommenderas, rekommenderas - men missa inte föregångarna heller!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trött gammal man

Hans, 10 oktober 2010

Nu har tiden kommit ikapp den gode Leif GW, trött språk många upprepningar. Det är synd att en så lysande författare inte känner när han skall dra sig tillbaka.
Hans

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sveriges bästa deckarförfattare!

Martin, 5 september 2010

I en helt egen klass som vanligt. Svårt att lägga ifrån sig,spännande och gripande....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lysande, i vanlig ordning

Krueger, 30 augusti 2010

Lars Martin Johansson och Jarnebring återförenade, i en roman som tar avstamp i funderingar kring detta med att preskriptionstiden för mord avskaffades i juli 2010.

GW håller stilen, vilket betyder att boken är lika bra skriven, underhållande och full av viktiga frågor som hans övriga verk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej