Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg
Betyg & recensioner för

Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg (Inbunden)

Kundbetyg 5

(31 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

lysande

Åke Pettersson, 13 november 2018

Lysande biografi, anmärkningsvärt välskriven och djuplodande. En ren vällust att läsa. Tråkigt att den tog slut. Har sällan läst någon bättre biografi

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Minnen väcks till livs

/Gillis, 3 oktober 2018

Tack ock lov att Jens tagit detta omåttligt krävande steg. Jag kommer så innerligt väl ihåg då Vilhelm, då i 70-årsåldern,och jag , då i 25-årsåldern, sitter på golvet i en bokhandel vid Odenplan och talar om våra födelseorter i Algutsboda och Moshult. Vilhelm grät, vi kramades, och jag torkade hans tårar. Vi träffas än mer efter Jens "Mannen i skogen". Tack igen!
/Gudmund

3 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nästan 700 sidor

Elizabeth Wrangsjö, 12 september 2018

Jag har haft boken ett par dagar och fixar inte att sträckläsa nästan 700 sidor om Wilhelm Moberg. Början verkar bra, har hunnit till den 31 sidan.

2 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bedrövligt skriven biografi om en intressant man

Plasmatica, 7 juni 2019

En tråkigt skriven men tyvärr också en rörig biografi vilket medförde att även den handlade om en så pass intressant personlighet som Willhelm Moberg så var något av en plåga att läsa sig igenom. Min uppfattning efter att även ha läst Liljestrands Adonis är att han inte klarar av att hantera språket på skickligt sätt, det är endast platt, stramt, och mekaniskt vilket får en enda sida att kännas som ett långt maratonlopp. Min tips är att undvika denna bok om du inte vill utsätta dig för ett obarmhärtigt sysifosarbete då boken är en plåga ända till sista sidan. Villhelm Moberg förtjänar någonting bättre och det gör även du som läsare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En klassiker!

Bo Karlsson, 21 december 2018

Det här är en djuplodande och fullödig biografi över vår store nationalförfattare. Liljestrand har gjort ett högklassigt arbete. Den kommer att bli en klassiker!

1 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

imponerande

Hans Jacobsson, 10 april 2019

Jens Liljestrands bok är imponerande läsning. Ett oerhört gediget hantverk. Det som inte finns med i denna biografi är förmodligen inte värt att veta om Vilhelm Moberg. Rekommenderas varmt!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant!

Bella, 16 januari 2019

En mycket innehållsrik välskriven bok om en författare som berör, engagerar och fascinerar på många sätt. En mycket läsvärd skildring om en författare som inte har slutat att kännas aktuell. Ett stort tack till författare n!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mannen i skogen: har skrivit många bra böcker

Tom Kehn Roland Sjö, 4 januari 2019

Därför blev jag glad när jag fick syn på denna boken,( mannen i skogen.) Jag älskar biografier och när boken
kom så beställde jag den omgående, och har snart läst ut den.
En mycket bra bok, särskilt när man går tillbaka till sina andra böckerna av honom, som Rasken och utvandrarna, och få en inblick i hur han skrev dessa böckerna med möda och stort besvär.
Läsa om vilken tid det tog med att få ut dem. Boken handlar om människorna om kring honom, många kända
författare som han umgicks med som, Nils Ferlin, Harry Martinsson, August Strindberg mm. Jag kan med gott hjärt rekommendera den boken, Mannen i skogen,

Författad av Jens Liljestrand
En biografi över Vilhelm Moberg.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Innehållsrik bok om Vilhelm Moberg

Göran Ehn, 6 november 2018

Det tar några timmar att tränga igenom 680 sidor fakta om Vilhelm och hans samtid.
Intressantast är hans tidiga år.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej