Du är här: Start / Betyg & recensioner / Aldermanns arvinge
Betyg & recensioner för

Aldermanns arvinge (Inbunden)

Kundbetyg 4

(27 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Oerhört fängslande läsning!

Jakob Pontywood, 2 april 2015

Gripande färgstark skildring av en ung människas väg mot upptäckten av något som finns runt omkring oss alla, och är så vanligt förekommande att det krävs grundliga studier för att verkligen se det med rätt ögon - arvet från antiken. Med ett lättläst språk, spännande intrig och briljant person- och miljöskildring flyter läsningen av alla de 813 sidorna på i rask takt. Detta, tillsammans med de stundtals humoristiskt skabrösa situationerna med de praktfullt mustiga språkliga uttrycken, gör boken näst intill omöjlig att lägga ifrån sig. Författarinnans grundliga historiska efterforskningar kombinerat med förekomsten av faktiska historiska personer skapar en trovärdighet som griper tag i en och emellanåt får en av sväva i, för läsupplevelsen behagligt, tvivel om ifall det verkligen är en fiktiv roman eller snarare en historisk biografi man läser. De fåtal anakronistiska missar som trots allt lyckats nästla sig in i berättelsen försvinne... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt fantastisk bok!

Anna-Karin, 26 februari 2015

En av de mest välskrivna böcker jag har läst - fantastiskt språk! Och historien är väldigt annorlunda, 1800-talets London och ett hemligt sällskap som vurmar för antiken - man är helt fast!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

+

Youruiner, 2 november 2014

Bra och ganska enkelt språk utan att vara trivialt och barnsligt som många andra historiska romaner, främst storsäljarna. Låt inte omfånget avskräcka dig, jag plöjde igenom 200 sidor på en dag utan att tröttna. Notera också att detta inte är någon äventyrsroman, utan snarare en beskrivning av en kult i London på 1800-talet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Något att bita i!

Stig Bergman, 4 juli 2014

En färgrik kavalkad från en nära svunnen tid. Med saknad kom jag till sida 813, men fortsättning är utlovad av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tråkig kommer inte loss ointressanta personer. Är...

Tommie Jönsson, 18 oktober 2013

Tråkig kommer inte loss ointressanta personer.
Är intresserad av organisationer och antiken och historia.
Har verkligen försökt läst 300 sidor utan att bli fångad på något sätt alls.
Lagt den åt sidan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket spännande. Fantastiskt språk och tydliga och...

Carola Christiansen, 7 oktober 2013

Mycket spännande. Fantastiskt språk och tydliga och bra beskrivningar av miljöer. Författarinnan är verkligen påläst inom sitt ämne vilket gör att historien håller. Längtar redan till Del 2!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En märkvärdig historia med dragning åt sagovärlden....

Fergus, 24 september 2013

En märkvärdig historia med dragning åt sagovärlden. Napoleon skulle nog bli förvånad över sin historia. Bladvändare som håller igång de drygt 800 sidorna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gabriella H är en av mina favoritförfattare. Jag har...

Ola Terje, 29 augusti 2013

Gabriella H är en av mina favoritförfattare. Jag har (och har läst) alla hennes tre tidigare böcker. Aldermanns arvinge ansluter väl till dessa : fantasifull handling, bisarrt persongalleri, utmärkt språkbehandling. En typ av roman som känns både "gammaldags" tät och "snirklig" och modern, såtillvida att språket ibland nuddar vid vår samtids. Jag förstår inte de som klagar över att den, i likhet med så många andra nutida.

Romaner, är mycket omfattande, läs tjock och tung. Ju tjockare GHs böcker är, desto bättre ! Jag ser fram mot andra delen !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej