Du är här: Start / Betyg & recensioner / En av oss : en berättelse om Norge
Betyg & recensioner för

En av oss : en berättelse om Norge (Inbunden)

Kundbetyg 5

(77 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Helt fantastiskt bra. Insiktsfull, mycket välskriven...

Lilian Andersson, 21 januari 2014

Helt fantastiskt bra. Insiktsfull, mycket välskriven och genomarbetad, lättläst språk, trots att innehållet är så fruktansvärt hemskt. Mycket fint att författaren har tagit med offren och deras anhöriga och gjort det osentimentalt. Offren "vanliga" familjemedlemmar som var på fel plats vid fel tidpunkt. Författaren lyfter fram offren, något som inte alltid görs, det är oftast förövaren som räknas. En bok jag aldrig glömmer och gjort ett stort avtryck i mig. Funderar ofta varför en del människor blir så onda och så beräknande, inte heller efter boken blir jag klokare. Finns inget svar. En bok som borde läsas av alla.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken bok! Med den tragiska händelsen i minnet har...

Birgit Ulfheden, 21 januari 2014

Vilken bok! Med den tragiska händelsen i minnet har Åsne Seierstad lyckats återge Anders BB som person, hans uppväxt och relationer till mamman och pappan, med alltmer dominerande intressen, för mig långt från det "normala".
Allra starkast var nog berättelserna om ungdomarna och deras föräldrar. Har sällan läst en bok med så många tårar.
Nu har jag lånat ut boken till en av mina bästa vänner, som arbetar i Oslo.
Hon ser fram emot att läsa...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En enastående beskrivning av hur en person kan...

Gärd Folkesdotter, 3 december 2013

En enastående beskrivning av hur en person kan utvecklas till terrorist, hur han kan genomföra sitt dåd och hur det påverkar de drabbade och samhället.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Åsne S kan på ett unikt sätt fånga goda och onda...

Lennart Michaelsson, 25 november 2013

Åsne S kan på ett unikt sätt fånga goda och onda människoöden. Det bästa hon har skrivit och lika levande som hennes TV-inslag från Kabul!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett målande och känslofyllt språk utan att bli...

Marie Karlsson, 25 november 2013

Ett målande och känslofyllt språk utan att bli patetiskt eller subjektivt.
Ger en bild av ett oförståeligt beteende av en människa.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Saknar analys

Anna H, 19 mars 2015

Åsne skriver gripande och engagerande om några av de ungdomar som drabbades av attacken på Utöya. Hennes beskrivning av den taffliga polisutredningen gör mig verkligt upprörd. Hon har också gjort ambitiösa efterforskningar om Breiviks uppväxt. Jag saknar dock en djupare analys av vad som gör att en människa begår sådana handlingar. Underrubriken "en berättelse om Norge" stämmer inte; författaren gör ingen djupare analys av varför detta skedde just i Norge eller varför norsk polis var så dåligt förberedd. Jämför gärna med Gellert Tamas bok om Lasermannen som enligt min mening är mycket bättre. Det här är en reportagebok snarare än granskande samhällsjournalistik. Men visst är den läsvärd ändå och som sagt gripande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken bok!

Erica A, 3 september 2014

En fantastisk bok som är både oerhört sorglig och hemsk, men som ändå tecknar fantastiska porträtt av de ungdomar som miste livet. Fick sluta att läsa emellanåt, då det ju tyvärr inte var en deckare utan om något som faktiskt hänt på riktigt, och det var ibland litet väl noga beskrivet! Sänder tankar till familjerna som orkat ta sig igenom det här och hoppas att boken och berättandet ändå blivit något slags upprättelse till deras barn.

Köpte boken till mig själv samt varsin pocket till mina tre döttrar. Det här är en historia som alla bör känna till och boken bör, för alla ungdomar som var där, läsas av dem. Det är vår nutidshistoria det handlar om!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Djupt rörande

Läslusen, 2 september 2014

Denna bok är en fantastisk prestation och ett bevis för att Åsne Seierstad är en ytterst skicklig skildrare av vår nutid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt bra

Anna- Karin, 9 maj 2014

Åsne Seierstad ger en fascinerande och skarp inblick i Breiviks uppväxt och händelserna som ledde upp till sprängningen i Oslo och massakern på Utöya. Den följer även några personer som var med på ön. Läs nu!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej