Du är här: Start / Betyg & recensioner / Inferno
Betyg & recensioner för

Inferno (Inbunden)

Kundbetyg 4

(276 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Dan Brown levererar ännu ett äventyr i samma stil som...

Dan Brown levererar ännu ett äventyr i samma stil som "Da Vinci-koden" och "Änglar och demoner". "Inferno" var en världsnyhet då den släpptes samtidigt i hela världen, den 14 maj 2013. Med sin nya bok "Inferno" syftar Dan Brown på Dante Alighieris berömda mästerverk - "Den gudomliga komedin".

Det är just i Dantes Florens som Dan Brown förlagt stora delar av handlingen. Som vanligt ingår en historielektion av riktigt hög klass.
Det är också i Florens som Robert Langdon yrvaket slår upp ögonen i en helt främmande sjukhusmiljö. Med kraftig huvudvärk och ett minne som tycks vara i det närmaste raderat drar historien igång i ett rasande tempo.
Tillsammans med den unga läkaren Sienna Brooks flyr de genom Florens historiska platser utan att veta vem som jagar dem eller varför.

Dan Brown är som sagt en riktigt skicklig historieberättare, med betoning på just historia.
Från Basilikan i Florens, via Markusplatsen ... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den svagaste om Robert Langdon än så länge. Men de...

Göran Hellström, 24 juli 2013

Den svagaste om Robert Langdon än så länge. Men de historiska och kulturella referenserna är det alltid roligt att läsa om.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Känns som om Dan Brown är påläst, ialla fall...

Annika Ekström, 20 juni 2013

Känns som om Dan Brown är påläst, ialla fall tillräckligt för att skriva en bok om det.
Han har förnyat sig och skriver inte bara om forntida gåtor, utan om hotet som vi alla står inför; överbefolkningen! Trevlig bok med ett slut som verkligen är sannolikt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Knappt ok, inte alls i samma nivå som tidigare

JonasM, 14 september 2015

Inferno är en seg bok med långa utdragna detaljbeskrivningar utan betydelse för handling eller miljöbeskrivning. Ledtrådarna och gåtorna är få i jämförelse med "Änglar & demoner", "Da Vinci-koden" eller "Den förlorade symbolen" som är de tre bättre böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inferno

Kristina , 9 juni 2014

Den här boken läste jag från pärm till pärm, vansinnigt spännande och håller ett fast grepp i en när man läser boken, Många långa nätter, när jag inte kunde lägga ifrån mig boken. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inferno

Joakim Sörman (Enköping), 18 februari 2014

Denna bok är helt fantastisk. Gillar Dan Browns sätt att berätta, tempot känns högt och det är väldigt svårt att lägga ifrån sig boken. Bättre än förra boken i serien, denna är i klass med änglar & demoner som jag tycker är den bästa. Hoppas att det kommer en till bok med Robert Langdon.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag älskar Dan Browns böcker, och den här är inget...

Ebba Söderman, 19 januari 2014

Jag älskar Dan Browns böcker, och den här är inget undantag. Han har ett sätt att skriva som jag älskar, man har som läsare ingen aning om hur saker och ting egentligen hänger ihop, för så fort man tror att man fått grepp om handlingen gör författaren en kovändning och ingenting är som det verkade vara. Sånt gillar jag!

Däremot är jag LITE besviken på slutet. Läsaren kan under de sista kapitlen ana en komplett katastrof, och pulsen dunkar när man undrar HUR ska detta lösas?! [Slutet] känns inte riktigt genomarbetat, nästan som om författaren tröttnade på boken och bara ville att den skulle ta slut någon gång...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag har alla hans böcker... en bra skriven bok som...

Reijo Anttonen, 23 december 2013

Jag har alla hans böcker... en bra skriven bok som alla de andra.... spännande så man måste läsa den rakt igenom...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nej inte den bästa boken i serien. Givetvis känner man...

"Bokmalen", 12 november 2013

Nej inte den bästa boken i serien. Givetvis känner man igen sig om man läst de andra böckerna, men intrigen blir lite konstlad och tempot är lägre än man är van vid bitvis. Blev lite besviken faktiskt man hade hoppats på mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej