Du är här: Start / Betyg & recensioner / Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv

Öppenhet och stringens.

Catharina Lindgren, 29 januari 2019

En njutning att läsa - från första till sista sidan. Boken ger en saklig inblick i polisarbete på olika nivåer och i olika situationer. Självkännedomen hos GW visar på främst de goda men även mindre goda sidorna hos honom. Hans analytiska och intellektuella förmåga är beundransvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa berättaren

Agnes, 15 augusti 2018

Ett intressant liv, ett händelserikt liv, ett liv med dramatik i samhällets toppskikt. Berättaren får språket att bara flyta på, det går inte att lägga undan boken fast man vet var berättaren finns idag.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bra biografi

kjell jegefors, 15 augusti 2018

En förhållandevis ärlig och utlämnande beskrivning av ett yrkesliv. Första delen var en sammanfattning av Gustavs pojke och den delen kunde ha varit ngt kortare. Dessutom fanns en stor grad av självhävdelse som framkom alltmer i slutet. Men i övrigt bra, rappt och bra skrivet. Svenska språket bra behandlat.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

läsvärd

Hans Jacobsson, 25 juli 2018

GW:s senaste bok är en mycket trevlig bok att läsa. Den kunde dock bantats ner en del eftersom det blir lite för mycket av alla kriminalpolitiska utredningar som staplas på varandra. GW är som vanligt bäst när han blir personlig och blottar sårbarheten i sin själ.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Overkill

Justine13, 30 juli 2018

Den närmast imbecilla publicitet som öses över GW, med hans goda minne, hans säljer sig till högstbjudande, gör att man knappt orkar läsa hans böcker längre. Han röstas till och med fram som den granne(sic!)man helst vill ha. En översittare och vapenmupp med alkoholproblem vill man helst ha nära sig. Suck. Huka er gubbar och kärringar. Snart laddar han om... Vad kan inte att sitta i direktsändning i över 30 år göra för ens marknadsföringsmöjligheter. Förra boken om hans pappa Gustav var läsvärd. Men det här är bara larv. Omtagning men sämre, med ett stänk av bitter revansch mot alla som inte hyllar honom. Lite Trump varning. Självupptaget. Ointressant. Kändiskulturen har kanske aldrig varit större än u. Allt går att sälja med mördande reklam.

Nej, läs något annat i sommar. Det här är inget bra, folk får krama sönder honom hur mycket dom vill, men det blir bara sämre och sämre böcker med den exempellösa framgången.

2 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Med sitt torra sätt att berätta, så har han återigen gjort det. En bra bok, och dessutom med lite analyser om gamla brott som den äldre medborgaren minns och kanske undrat över.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tröttsamt

Eva Sjölund, 4 september 2018

En långrandig bok där man får vet hur duktig han alltid varit. Avsnitten om hans tid vid FBI är intressant men mycket är en upprepning från "Gustavs grabb". Köpte boken av gammal vana nästa gång ska jag läsa recensionerna.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

tråkig

Mats Linder, 27 augusti 2018

En långrandig, pratig och skrytsam bok. Vissa kapitel intressenta, men som helhet tråkig. Ingenting om han vänskap med Guilleou. Inte direkt någon bladvändare.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ruggigt bra!

Jan Carlqvist, 27 augusti 2018

Jag upplever det här som en mycket ärlig bok, full av sanningar, erfarenhet och klokskap. Vi som har levt under samma tidsperiod som Leif fascineras ändå av hans sätt att sammanfatta vad som hänt på ett sätt som är imponerande. En bok fyĺld av humor, självrannsakan och självinsikt. Och så spännande - och upprörande - med alla rättsfallen! En yngre läsare har kanske inte samma referensramar, där blir allt historia, men det hela blir en fantastisk läsupplevelse. Rekommenderas varmt!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej