Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bombmakaren och hans kvinna
Betyg & recensioner för

Bombmakaren och hans kvinna (Inbunden)

Kundbetyg 4

(269 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En ny läsupplevelse

Sven E Johanson, 4 september 2015

jag ser alltid fram emot en ny bok från GV och jag blir inte besviken över hans senaste. En initierad skildring 0m hur säkerhetstjänsten jobbar och jag fick lära mig mycket om muslimer och en del om hur invandringen fungerar. En bra bok tycker jag.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt bra!

Elisabeth Grerot, 19 augusti 2015

Boken är helt enkelt fantastiskt bra. När man tror att GW inte kan överträffa sig själv så gör han det ändå. Boken är både spännande och - för en jurist så tacknämligt - utan en massa idiotiska sakfel. Det var länge sedan jag inte kunde lägga en bok ifrån mig men Bombmakaren och hans kvinna är just en sådan bok. Storartad!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äntligen en ny GW

Ingvar Petterson, 7 augusti 2015

Som vanligt en mycket läsvärd, underhållande och spännande bok av professorn.
Något, som jag inte kan sätta fingret på, skiljer sig från andra böcker han skrivit.
Som vanligt kryddag med underfundig humor.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det slirar

Justine13, 4 augusti 2015

Efter att ha läst den katastrofala Pinocchios näsa trodde jag på en uppryckning i nästa bok. Men icke. Den här boken slirar på tomgång i stort sett hela tiden. Ibland glimtar det till, men det är det lilla. Att det är en kvinnlig huvudperson gör det inte bättre - om han trodde att dåligt mamma samvete för sitt barn - räcker inte till - och jag borde inte jobba så mycket - skänker boken ett kvinnligt perspektiv tar han miste. Hon "pekar med hela handen" ett tiotal gånger och andra typiska GW uttryck som andra män i hans tidigare böcker använt före Linda Mattei. GW kan ju procedur frågor och det excellerar han i, men det blir tjatigt, ger inget extra. Och allt koketterande i diverse historiska tablåer och excellerande i vin och matkunskap känns som been there, seen that. Deja vuer från hans tidigare böcker. Dom första hundra sidorna är ren maskinskrivning. GW går autopilot och jag har nickat till två gånger under den tiden. En redakt... Läs hela recensionen

4 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Leif G W Persson

Reidar Junter, 7 augusti 2015

Jag har läst alla böcker av Leif G W Persson. Väntar med spänning på nästa..
Han skriver som han pratar.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En typisk GW produktion

Jussi, 5 april 2016

Leif GW Persson håller stilen. En av våra samtida giganter (på mer än ett vis, hmmm...?). Utmärkt litteratur. Nobelpriset väntar inom kort.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Säpo på insidan

handlingen som en kunnig berättare gav oss
LeifGW berättar lekande lätt för läsaren att följa med
Läser gärna hans böcker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lysande skapelse i kriminallitteraturen.

Amaryllis, 29 mars 2016

GW har placerat en kvinna i huvudrollen och det gör han på ett i stort sett förtjänstfullt sätt. Sedan beskriver han en klurig historia, där man får ta del av alla turer, så pass pedagogiskt att man inte har missat någonting när man kommer fram till upplösningen. Spännande in i det sista!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jarnis - kom tillbaka

Nils Eklund, 28 augusti 2015

Nästan i nivå med "En annan tid..." och "Mellan sommarens...", historien är mycket bra med mycket intressant information, realism. Väldigt bra berättad.

Upplösningen haltar, huvudpersonen hade i Lars-Martins anda sett runt hörnen vad som skulle hända. Det finns ett inneboende olösligt problem i "Mellan sommarens...". Det är genialt att knyta mannen från Mallorca till Sveavägen. Men, den Johansson som tecknas redan i "Grisfesten" och "Samhällsbärarna" hade förstått vem som mördade Krassner och Palme. På samma sätt hade Mattei direkt förstått implikationen av Kåt-Frasses berättelse om likheten mellan två kusiner. Här, liksom i "En annan tid...", hade GW ett val som han inte "Mellan sommarens..". Jag tycker nog han valde fel. Men Frank Motoleles insats i slutet kompenserar.

Skildringen av Matteis chef har en hög igenkänning för den som arbetat i svensk statsförvaltning i 30 år.

Skönt att det är så lite Bäckstr... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej