Du är här: Start / Betyg & recensioner / Allt jag inte minns
Betyg & recensioner för

Allt jag inte minns (Inbunden)

Kundbetyg 4

(76 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läsvärd

Björn Franzén, 14 januari 2016

Vackert skriven, lite rörig stundtals men jag skulle ändå rekommendera den. Ser fram emot Jonas nästa bok. 4/5 får den av mig.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ljuvligt språk

Hans Jacobsson, 9 december 2015

Vackert språk men berättaren växlar person hela tiden. Svårt att hålla reda på vem som berättar. Men den är klart läsvärd.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min sorts bok

Kerstin Ekendahl, 30 november 2015

Den här boken fängslar mig från första sidan. En utmaning i och med att man får skärpa sig för att förstå vem som minns, eftersom olika röster blandas i texten. Gestaltningar, miljöer, konversationer, allt känns genuint. Skildringen av 'mormor' är ömsint och vacker. Vänskapen mellan de olika personerna likaså, den skildras på ett sätt som känns igen. Kärleksdrabbningen eller hellre förälskelseperioden som totaldrabbar framkallar bekanta leenden under läsningen. Boken har många 'vikhörn' och jag kommer med glädje ta den till mig igen.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annorlunda och bra

Lena , 13 november 2015

En mycket annorlunda och mycket bra bok. Får mig att reflektera över hur olika människor både uppfattar och minns händelser.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Egentligen Ingen stjärna.

Eva Segell, 12 januari 2016

Jag tyckte inte om den. Rörigt med tre olika berättarjag som kommer huller om buller utan att man vet vem som talar för tillfället. Fick lägga mycket tid på omläsningar för att försöka lista ut vem som för tillfället förde ordet. Känns krystat, manierat. "Århundradets kärlekssaga" eller vad det stod, hade jag svårt att förmärka bland alla dessa vilsna navelskådande ungdomar.
Mitt betyg är: minus två (inte stjärnor).

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flerdimensionell

Majken, 11 april 2017

En bok som sitter kvar i tankarna flera dagar efter sista sidan. Vi får följa olika personer och deras minne av vad som leder fram till katastrofen och hur olika men ändå lika vi kan se på saker. Genialisk.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mina tankar!

Charlotta Nyström, 22 januari 2016

Svår och rörig, fick inte grepp om personer och deras relationer till
varandra förrän i slutet av boken.
Har läst andra böcker av samme författare och tyckt mycket bra om dem särskilt "Ett öga rött".
Mvh Charlotta

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra - mycket annorlunda

Dordi Svendsen Rasmusson, 24 november 2015

I början svårt att hänga med vem som interjuvas eftersom det hela tiden byts. Men man vänjer sig vid tekniken och boken är bra men mycket annorlunda.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min absoluta favorit!

Magdalena, 17 november 2020

Älskar denna bok! Läst om den tre gånger och får inte nog. Skriven på ett sätt som får läsaren att fundera och känna som aldrig förr. Jonas har förmågan att sätta ord på saker så att saker och ting bara faller på plats.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej