Du är här: Start / Betyg & recensioner / Svälten : hungeråren som formade Sverige
Betyg & recensioner för

Svälten : hungeråren som formade Sverige (Inbunden)

Kundbetyg 5

(51 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Väl berättat

RAR, 2 oktober 2018

Magnus lyckas göra det som kunde blivit en tråkig redogörelse till en levande berättelse där verkliga människor kommer till tals.
Har intresserat mig för dessa år som var avgörande för Sveriges utveckling och tycker att boken även väl tecknar de stämningar som rådde i samhället vid tiden.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Elände

Georges Johansson, 20 december 2018

Denna bok borde alla "flummare" läsa.Varför ingick inte detta i historieundervisningen när jag gick i skolan på 30-talet ? Det är otroliga händelser !!

Det är tydligen något man inte vill tala om. U-ländernas problem är mera intressanta !

Troligen får vi en ny krasch inom överskådlig tid. Jag är helt säker !
Politikerna får väl "titta på det" !

Georges

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En total bok

Rolf Lantto, 12 december 2018

En bok som beskriver en svältkatastrof under några år i vår svenska historia som berodde på maximalt ogynnsamma yttre omständigheter, samt medvetet politiskt fattade beslut. Skeendet beskrivs ur en mängd synvinklar. En ytterligare krydda är att paralleller kan göras även till andra skeenden i vårt nutida samhälle. Njutningen blir inte mindre när språket är både beskrivande och distinkt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket läsvärd bok!

Jan Söderström, 6 september 2018

Em utomordentligt välskriven bok som inte bara handlar om svälten under nödåren och dess effekter utan också ger ett brett perspektiv på Sverige under slutet av 1800-talet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken Svälten återställer ordningen

Eva-Lena Heinered, 23 juli 2019

Äntligen en bok om vår historia som återställer den felaktiga bild vi har fått av vår historia i skolan.
Alla borde läsa boken. Den är bra skriven, bygger på fakta och går inta att släppa. Läs den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas

Kerstin, 23 maj 2019

Den borde vara obligatorisk läsning på högstadiet eller gymnasiet. Som samhällsanalys, exempel på faktagranskning, historia eller svenska. En mycket bra bok som jag gett bort tre ex av.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svältåren och vad kom efter.

Folke Olsson, 7 januari 2019

En intressant läsupplevelse.Viktig bok ur ett historiskt perspektiv hur det kunde vara att leva i Sverige på den tiden.Samt utvecklingen av Sverige efter 1870-talet..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svält i Sverige och andra platser

Leif Arvidsson, 4 januari 2019

Den är riktigt bra, man tycker att dagens väljare bör läsa den, ibland känns det som nutid från vissa platser som ex svälten i krigets Jemen. Maten kommer inte fram till de som behöver den det är andra som tjänar pengar på det, så var det i Norrland under svältåren på 1800-talet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fattig-Sverige

Christina Pekovic, 17 december 2018

Lärde mig otroligt mycket om ett fattig-Sverige som jag inte trodde fanns!
Hur prästerskapet och borgarna behandlade de fattiga människorna i samhället. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej