Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vargattacken
Betyg & recensioner för

Vargattacken (Inbunden)

Kundbetyg 4

(17 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mycket läsvärd

Linda, 28 juni 2018

Otroligt bra, välskriven och intressant bok. Ett viktigt och nyanserat inlägg i debatten om vargens vara eller icke vara och vad som kan hända när instinkter hos djur stängs in på en djurpark. Sträckläste boken.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs, men med åtskilliga nypor salt!

Krister Nässén, 5 juli 2018

Har läst den med största intresse, men måste säga att jag blir skeptisk inför vissa saker. Han hävdar exempelvis att Jan Guillou på 80-talet ville ha med en varg i TV-studion (han var programledare då). Jag mejlade Guillou och frågade och han förnekar det hela och säger att han aldrig kontaktats av bokens författare.

Berge skriver också att Skansen på 80-talet hemlighöll att "kändisvargen" Pelle dog 1987, ihjälbiten av sina artfränder. Det är också struntprat. Skansens dåvarande intendent Hans-Ove Larsson skrev året efter boken "Varg". Där tar han upp det hela ganska ingående.

Han är också frågande till äktheten i Jan Lindblads filmsnutt där han slåss med en anakonda. Ändå säger han sig ha läst Lindblads böcker ingående. I sin näst sista bok "Mina tropiska världar", tar Lindblad ingående upp bakgrunden till denna händelse. Detta eftersom många genom åren ställde frågan "hur f-n kunde karl'n bara fortsätta filma dig... Läs hela recensionen

3 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Synnerligen intressant reportagebok

Nikolina, 13 augusti 2018

Lars Berge har gjort en intressant undersökning av vad som hände i Kolmårdens djurpark 2012 då en djurskötare hittas död i varghägnet. Därutöver har han på olika sätt sökt kunskap om vargen genom studier av varierande vetenskaplig karaktär samt intervjuer med experter av vargens beteende. Ett stort och angeläget arbete där myter om vargen blandas med fakta.
Boken är välskriven och mycket läsvärd. Jag rekommenderar den till alla som är intresserade av djurs beteende och människans märkliga önskan att betvinga och socialisera vilda djur.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd bok om människans relation till djur!

Hanna , 3 augusti 2018

Jag gissar att många läsare till den här boken är människor som har koppling till någon av alla personer, djur eller historier som nämns. Jag som är helt utomstående tycker boken är välskriven och är tacksam för att den skrevs. Det är den känslighet som finns i boken i ämnet som gör hela boken, där faktiskt vi människors roll lyfts fram och vilka vi är. Trots fakta och åsikter av författaren i ett känsligt ämne finns det utrymme för egen tolkning och reflektion när man stänger boken. Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs!

Anna Birgitta (Hemma), 21 augusti 2018

Mycket läsvärd och förklarar varför det hemska kunde inträffa. Skrämmande nonchalant agerande av Kolmårdens ledning. Det hade förekommit incidenter tidigare men de hade tystats ned liksom de varningar som fanns från utomstående experter både i Sverige och utomlands.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oerhört lärorik bok!

urzi, 22 juli 2019

Helt fantastisk bok! Läs den!

Inte i första hand för att få mer kunskap om vargar, utan för att få mer kunskap om den mest komplexa arten på vår planet - människan.

Vår egen art, som hyser två unika egenskaper, förbehållna den mänskliga arten: högmod och naivitet. Egenskaper som oundvikligen, en vacker dag, kommer att leda till mänsklighetens undergång, där vargen står kvar och betraktar naturen med sin gula, likgiltiga blick¿

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej