Du är här: Start / Betyg & recensioner / Att skriva : en hantverkares memoarer
Betyg & recensioner för

Att skriva : en hantverkares memoarer (Inbunden)

Kundbetyg 5

(35 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie Kullin, 30 maj 2017

Boken Att skriva - En hantverkares memoarer gavs ut redan för sjutton år sedan, år 2000. Men nu har den utkommit i en nyöversättning. Jag läste den första utgåvan när den kom, och tyckte mycket om den även då, precis som jag gjorde nu.

Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit så i snart fyrtio år nu.

Den här boken är till hälften en självbiografisk bok och till hälften en bok om att skriva böcker. Och jag tyckte mycket om båda delarna.

Mycket intressant att läsa om Stephen Kings uppväxt och liv. Men även mycket intressant att läsa om konsten att skriva.

Jag har ju själv ingen längtan efter att skriva böcker. Men när jag läser Stephen Kings exempel på både hur man ska skriva, och hur man inte ska skriva, så kan jag mer förstå varför jag tycker om vissa böcker, och vissa inte.

Rekommenderar absolut boken till alla.

7 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bäst!

Mi, 17 oktober 2018

Det här är den bok om författarskapet och skrivandet som jag tycker är absolut bäst. Den är tydlig, bra tips och tankar och är (till skillnad från många andra böcker i genren) inte flummig. Rekommenderas!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa boken för alla skribenter

Sara , 2 juni 2021

Första gången jag fick läsa denna var i en litteraturkurs på universitetet och jag blev fullkomligt golvad. Detta är en av mina absoluta favorit-läroböcker i skrivande och jag återkommer ofta till den i mitt eget arbete. King möter skrivandeprocessen på ett sådant mjukt och empatiskt sätt vilket gör att man känner sig manad att själv sätta sig ner och skriva och att man känner: "Det här klarar jag av". Som alltid är King oerhört skicklig på att bygga upp en berättelse på ett fängslande sätt och det är en fröjd att läsa både de självbiografiska texterna och de som berör själva hantverket. De många praktiska exemplen gör att man verkligen förstår de tekniska delarna. Därtill bjuder boken på många skratt. Att rekommendera till ALLA som skriver (eller som enbart är intresserade av att veta mer om King).

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En måste bok

Agneta Genberg, 23 augusti 2017

En måste bok för dig som skriver amatör eller proffs. Charmigt och personligt engagerade härlig läs och fakta bok. Jag älskar den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den bok jag gillar bäst bland böcker om skrivande

David Armini, 4 november 2021

Stephen Kings "Att skriva, en hantverkares memoarer" är nog den bok jag gillar bäst bland böcker om skrivande.

Jag sällar mig till en löjligt stor skara som inlett en kommentar om boken med något i stil med: "Låt mig först säga att jag inte är ett stort fan av Stephen Kings andra böcker."
Enda boken jag läste i tonåren av King var Maratonmarschen som lämnade ett djupt avtryck, men som av någon anledningen inte ledde mig vidare i hans författarskap. Efter det har det blivit några tegelstenar här och där i ljudboksformatet - som Under the Dome och Mr Mercedes. Bägge som jag förundrats över att inte en redaktör hjälpt honom klippa bort en tredjedel. Men det är min personliga åsikt - uppenbarligen har många en annan åsikt!

Men den här boken tror jag är läsvärd för en bredare läsekrets än Kings vanliga fanclub. Jag har för mig att den nyligen var med på New York Times lista med bästa böcker publicerade efter 2000 - i... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej