Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gubbas hage
Betyg & recensioner för

Gubbas hage (Inbunden)

Kundbetyg 5

(28 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Vår främsta författare

Bertil Quentzer, 17 juli 2018

Det är en djupt personlig bok. Läs den långsamt. Ta fram bilder på de växter hon inte fotograferat. Sörj inte för mycket över hur mycket tid du slösat på fåfängligheter utan gläds att du får läsa den kanske vackraste boken i din bokhylla och att du ledsagas av den bästa ciceron du kan få.
Bertil Quentzer

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mästerlig bok av Ekman

Thomas Nydahl, 15 juni 2018

Kerstin Ekmans nya bok är något i svensk litteratur så ovanligt som ett språkligt och innehållsmässigt mästerverk. Vem hade kunnat mäta sig med henne i det avseendet? Få nu levande svenska författare, den saken är klar. Kanske kommer man att tänka på Sara Lidman eller tidigare generationers mästare som Harry Martinson och Eyvind Johnson.

Kerstin Ekman är ingen missionär. Men det hon skriver gör så starkt intryck att man faktiskt vill lära av henne. Det gäller såväl hagen kontra trädgården som köttfabriken kontra egenfält vilt. Att hon ofta med vibrerande underton skriver om trädgårdskulturens vansinnigheter blir efterhand alldeles självklart. Hon praktiserar något helt annat i Gubbas hage. Tack och lovar saknar jag egen trädgård, men måste se över vad det är för kött jag äter.

Ska en bok leda till sådana tankar? Inte nödvändigtvis. Men det är ingen minus i en bok så full att poetiska och av skönhet laddade vandringa... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs boken!

Hasse Roland Lindfors, 13 juni 2018

Som alltid när det gäller Kerstin Ekman - vilket språk! En njutning att läsa boken. Och jag delar dessutom hennes livsfilosofi och syn på naturen. Och har samma oro inför framtiden när våra fåglar, insekter och växter så snabbt minskar!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vackert om åldrande och det vilda i naturen

Erica, 26 november 2018

Som relativt nybliven villaägare med en uttalad motvilja mot gräsmattor, så njuter jag storligen av Kerstin Ekmans fascination av det vilda och ursprungliga, hennes förtjusning över allt nytt och oväntat som dyker upp där man inte har kört en gräsklippare.

Som relativt nybliven pensionär kan jag också identifiera mig med hennes funderingar kring inte bara det egna åldrandet, utan också naturens cirkulära lopp av liv och död.

Vackert är det, och starkt berörande - ytterligare förstärkt av att jag efter flytten från Stockholm bor bara 4-5 mil från hennes hage och har åkt bil genom Häverö vid ett flertal tillfällen.

Att mitt betyg trots lovorden blir bara fyra stjärnor beror på att jag inte var lika road av kapitlen om "redan de gamla grekiska författarna" och liknande, som av hennes egna funderingar och upplevelser.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Naturnära skildring av en äng i Sverige

Gun Krantz, 29 oktober 2018

Kerstin Ekman är en fantastisk skildrare av det lilla i det stora, från ängen till den skogsskövling vi som bor på landet upplever i dag. Om någon svensk efter Selma Lagerlöf har gjort sig förtjänt av Nobelpriset är det hon, som ser och skildrar hur vår natur utarmas av okunnighet och pengabegär.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blommor och bin

Anna Birgitta (Hemma), 21 augusti 2018

Mycket läsvärd!
Bör nog läsas ett par gånger med tid för eftertanke emellan. Vackert språk och vackra bilder, kan inte bli mycket bättre!
Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej