Du är här: Start / Betyg & recensioner / Törnrosor
Betyg & recensioner för

Törnrosor (Inbunden)

Kundbetyg 4

(11 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 5 februari 2019

Ja, alla som känner mig det allra minsta, vet ju att Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit det i över fyrtio år nu.

Jag älskar ju hans sätt att skriva. Och även om själva historierna i hans böcker såklart också är viktiga, så är det ändå mest "allt runtomkring" som jag tycker bäst om. Personskildringar, miljöskildringar, samhällskritik, och hans värnande om "den lilla människan", det är den största behållningen av hans böcker, tycker jag.

Över sjuhundra sidor innehåller den här boken, och jag kan förstå att en del tycker att det är alldeles för mycket, men själv så älskar jag tjocka böcker, och speciellt då från Stephen King.

Och oavsett om hans böcker är verkliga eller övernaturliga, så tycker jag att dom är lika bra. Den här boken tillhör dom böckerna som handlingen är övernaturlig i. Och den här boken har ju även Stephen King, för första gången, skrivit tillsammans med en av sin... Läs hela recensionen

6 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Törnrosor

Dr.no, 12 september 2019

Jag brukar gilla Kings böcker. Men här faller han ner ganska mycket. Den är för tjock för denna handling. Boken är uppbyggd med två världar kan man säga. Den ena delen av världen (kvinnornas) skulle han kunnat skippat. Handlingen hade funkat fint ändå. Det känns som om vi redan läst denna bok genom kings andra böcker. Annars har boken bra karaktärer och även tuffa scener. Jag rekommenderar denna bok ändå. Det är ju trots allt en King.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Törnrosor

Kerstin Ahlm (Västerhaninge), 20 mars 2019

Även om jag gillar Stephen Kings sätt att skriva, så tycker jag inte att denna bok är någon av hans bästa. Lite onödigt många sidor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej