Du är här: Start / Betyg & recensioner / Silvervägen
Betyg & recensioner för

Silvervägen (Inbunden)

Kundbetyg 4

(43 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Silvervägen - stark, spännande, suggestiv!

Maria B, 17 maj 2018

Silvervägen skär med sina många tjälskadade inlandsmil genom de västerbottniska skogarna. Stina Jackson placerar oss på passagerarsätet hos en desperat pappa som tröstlöst avverkar mil efter mil, centimeter efter centimeter, på den slitna vägkartan i jakten på sin försvunna dotter. Hon, som försvann från busskuren i Glimmersträsk, på väg till sitt första sommarjobb som skogsplanterare för tre år sedan.
Parallellt får vi följa Meja, som flyttat med sin mamma till hennes nya man (en i en aldrig sinande ström) i samma by. Mamman lider av psykisk ohälsa som hon dövar med vin och Meja för en tung kamp för att stå ut i den, för henne, främmande och skrämmande miljön. Men så träffar hon Carl-Johan, en kille som ser Meja, som bekräftar henne och får henne att längta efter en annan tillvaro. Hon flyttar in hos Carl-Johan och hans normavvikande familj. I samma veva försvinner ännu en ung kvinna.

Stina Jacksons miljöbeskrivningar f... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stor läsupplevelse med hög spänningsfaktor

Marina Nyman, 10 april 2019

De som inte varit i de norrländska breddgraderna får en fantastisk upplevelse med allt som härjar kring de norrländska skogarna. Människorna, ljuden, dofterna, synerna. Mycket stor igenkänning, men också en obehaglig och tragisk historia. Bladvändare, som man inte ville ta slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd men inte mer

bengt andersson, 12 december 2018

Jag hade stora förväntningar på innehållet i denna bok men dessa kom något på skam. Boken är läsvärd men inte mer. Miljöskildringarna är intressanta, till viss del även personskildringarna. Historiens upplösning är lite väl "skruvad".

Bengt Andersson

Partille

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra

Sven-Erik Johansson, 2 augusti 2018

En av de bättre spänningsromaner jag läst de senaste åren.
Bra story och intressanta karaktärer i Norrlands inland, som också har en huvudroll i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 25 juli 2018

Silvervägen är en helt fantastiskt bra debutbok av författaren Stina Jackson. Den kvalar helt klart in som en av årets bästa böcker.

Boken kallas för en psykologisk spänningsroman av förlaget. Och jag kallar den en dramathriller.

Silvervägen är både väldigt spännande och mycket gripande. Den är lättläst och har väl beskrivna karaktärer. Miljöbeskrivningarna är underbara, och man ser verkligen Silvervägen och omgivningarna framför sig.

Jag rekommenderar varmt boken, och jag ser verkligen fram emot fler böcker av den debuterande Stina Jackson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt bra!

Villivonkansbooks (Örebro), 21 juli 2018

I tre år har Lelle åkt runt i sin bil nattetid och letat efter sin dotter. Dottern Lina försvann spårlöst vid en busshållplats för tre år sen. Polisen har slutat leta men Lelle vägrar ge upp hoppet om att återfinna henne. Meja har flyttat land och rike runt med sin mamma, en mamma som mår psykiskt dåligt och dricker en hel del alkohol. Nu har mamman träffat en man i Glimmerträsk och flyttar dit med sin dotter.
🐴
Silvervägen har jag hört väldigt mycket gott om innan jag själv läste den. Och p.g.a. alla lovord och hyllningar så hade jag ganska höga förhoppningar på den. Jag blev inte besviken! Vilken fantastiskt bra debutroman det är, jag är imponerad! Den slukar mig från början till slut med sitt språk och intressanta story. Hela stämningen i boken är så väl uppbyggd, jag älskar att handlingen utspelas i Norrland, den norrländska känslan märks tydligt. Jag blir väldigt berörd av boken, jag lider med Lelle som letar eft... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Silvervägen

Margareta , 18 juli 2018

Bra språk, trovärdiga miljö- och personbeskrivningar. Ganska lättläst men ingen direkt bladvändare.
Berättelsen var mer krypande obehaglig än spännande. Personbeskrivningarna är riktigt bra och Lelles sökande är enormt realistiskt skildrat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En författare att räkna med!

V. Cederberg, 16 maj 2018

Redan några sidor in i boken vill jag sätta mig i bilen och ge mig ut efter 95:an, hjälpa Lelle med hans envisa sökande efter hans försvunna dotter. Stina Jackson har skildrat en förtvivlad pappa och hans tankar, hans relationer och det aldrig sinande hoppet om att en dag hitta sitt försvunna barn. Historien väcker många känslor, framkallar tårar och skratt av igenkänning. Stina ger oss ett brett register och har ett språk som gör det lätt att leva sig in och trots att hon är ny på författarhimlen så känns hon som en stjärna självklar att räkna med. En fantastisk debutroman, en riktigt spännande bladvändare - en sådan där bok som inte går att lägga ifrån sig!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande och spännande

Fanny Ahlkvist, 13 maj 2018

När jag läser böcker som handlar om försvinnande griper dessa böcker alltid tag om mig lite extra. Så också den här boken. Karaktärerna i boken beskrivs på ett sätt som gör att jag får känslan av att jag känner dem, vilket gör att jag tar boken väldigt nära inpå mitt eget liv. Därför blir den mycket svår att lägga ifrån sig.
Boken är djup och spännande rakt igenom, en spänning som håller i sig till sista sidan, och även efter att boken är slut har jag svårt att släppa den helt.
Den är välskriven och lätt att hänga med i, men inte för lätt, precis lagom. Boken väcker många tankar till liv och inrymmer allt från kärlek till sorg till spänning till oro.
Dessutom tycker jag att det var intressant att se hur det norrländska samhället målades upp då det är något jag är obekant med både i verkligheten och i böckernas värld.
Jag rekommenderar er helt klart att läsa Silvervägen. Dessutom ber jag er hålla utkik efter Stina J... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej