Du är här: Start / Betyg & recensioner / Outsidern
Betyg & recensioner för

Outsidern (Inbunden)

Kundbetyg 4

(20 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 september 2018

Ja, alla som känner mig det allra minsta, vet ju att Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit det i cirka fyrtio år nu.

Jag älskar ju hans sätt att skriva. Och även om själva historierna i hans böcker såklart också är viktiga, så är det ändå mest "allt runtomkring" som jag tycker bäst om. Personskildringar, miljöskildringar, samhällskritik, och hans värnande om "den lilla människan", det är den största behållningen av hans böcker, tycker jag.

Nästan sexhundrafemtio sidor innehåller den här boken, och jag kan förstå att en del tycker att det är alldeles för mycket, men själv så älskar jag tjocka böcker, och speciellt då från Stephen King.

Och oavsett om hans böcker är verkliga eller övernaturliga, så tycker jag att dom är lika bra.

Här är några länkar till mina recensioner av några av hans senaste böcker: Under kupolen, 22/11 1963, Doktor Sömn, Väckelse, Mr Mercedes, Den som ... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Marino Goles, 8 oktober 2018

Riktigt bra bok. King gör ingen besviken. Slukade boken på ett par dagar. Som vanligt är det karaktärerna man fastnar för när man läser King och en grymt bra story...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Outsidern

Kerstin Ahlm (Åkersberga), 21 september 2018

Ytterligare en fantastisk bok av Stephen King. Jag har läst alla hans böcker som finns utgivna på svenska och han gör mig inte besviken denna gången heller. En riktigt bra bok som man bara vill läsa hela tiden, men samtidigt inte vill att den ska ta slut. Rekommenderas varmt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Outsidern

Dr.no, 12 september 2019

Denna boken gillade jag. Jag brukar gilla S.Ks böcker överlag. Jag är mest nöjd med scenerna i slutet av boken. Karaktärerna är bra och man vill bry sig:) bra Stephen king!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varis Svärd

Varis Svärd, 31 december 2018

Jag är nog fel person att recensera denna bok. För jag gillar inte skräck och det övernaturliga alltför mycket. Men om jag läser skräck så vill jag känna gåshud och små myror springa över huden. Denna bok misslyckades nästan totalt med det. Tvärtom, jag plågades genom sidorna.

Trots det så ville jag läsa klart denna bok, till stor de för att det är Stephen King som har skrivit den. Och jag tycker att han är en badass författare på många sett. Dessvärre inte denna bok.

SPOILERS!

Det som var bra med boken.

Karaktärer och deras bakgrundsberättelser. Jag älskar böcker som kommer nära människor och deras tankar, drömmar liv.. Tyvärr var det få jag fastnade för riktigt på djupet. Förmodligen för att dom flesta av karaktärer var vanliga medelklass medborgare. Jag gillade dock att följa Terry, hans fru, Ralph och bäst var den där alkispolisen som ville skjuta ner Ralph, Holly och tror det var Sablo. Han... Läs hela recensionen

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Produktplacering - Ja, tyvärr även i denna bok!

PER LINDAHL, 17 mars 2019

Flera gånger anger författaren att personer använder ordet surfplatta utan att ange modell/varumärke, på surfplattan, vilket jag uppskattar när fler och fler böcker innehåller produktplaceringar!

Däremot så tycker jag det är mycket märkligt att författaren ibland väljer att specificera att surfplattan är en iPad (från företaget Apple). Det förekommer även att det anges vilken typ av iPad (från Apple) som används ¿ puuuuust!

Vad är anledningen och om det är så att författaren tycker det är viktig information varför specificeras aldrig några andra tillverkares surfplattor? Det finns en mängd olika företag som tillverkar surfplattor!

Jag kan bara dra den slutsatsen att det är $$$$$ till författaren!

I övrig är boken bra men produktplaceringen drar kraftigt ner helhetsbedömningen.

0 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej