Du är här: Start / Betyg & recensioner / Järtecken
Betyg & recensioner för

Järtecken (Inbunden)

Kundbetyg 4

(20 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Järtecken

Peter Vesterlund (Rönninge), 19 mars 2019

Jag har läst Christoffer Carlssons senaste bok Järtecken.
Jag ser på omslaget att boken kallas en kriminalroman, men jag upplever inte Järtecken som en ordinär "deckare", utan tycker att den har mer intrycket av en roman som utspelar sig runt ett tragiskt mord i ett litet samhälle i Sverige.

Persongalleriet beskrivs fint med mycket känsla och inlevelse tycker jag. Som läsare bygger jag snabbt upp egna känslor för karaktärerna.
Samma sak med miljöerna, som också beskrivs trovärdigt och målande.

Christoffer Carlsson har ett mycket fint språk och rytm i sitt skrivande som jag uppskattar mycket. Jag hakar aldrig upp mig på något när jag läser, utan allt flyter på som det ska i en välskriven roman.

Jag kan tycka att romanen kan kännas en aning lång och vissa partier lite utdragna, men på det stora hela njuter jag av en välskriven roman med en spänningsuppbyggnad som hela tiden får mig att vilja läs... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 5 mars 2019

Järtecken är Christoffer Carlssons åttonde bok. Jag har läst alla hans sju tidigare böcker, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Både dom fyra böckerna i serien om Leo Junker, och dom tre fristående böckerna. Alla sju böckerna har fått det näst högsta betyget från mig. Och jag rekommenderar dom allihopa.

Men Järtecken var ännu ett snäpp bättre, och får det högsta betyget från mig. Vet inte riktigt om den ska klassas som en roman eller kriminalroman. Läste någonstans att den kallas för en brottsroman. För även om den handlar om ett mord, så handlar den lika mycket om annat.

Järtecken innehåller fantastiska miljöbeskrivningar, och lika fantastiska karaktärsbeskrivningar. Den beskriver relationer mellan människor på ett väldigt bra sätt. Men den är även spännande. Själva mordhistorien är trovärdig och absolut inte förutsägbar.

Rekommenderar varmt boken, och ser mycket fram emot förhoppningsvis fler liknande böcker av Christoffer Carlsson.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magnifikt

Lotta, 1 mars 2019

Christoffer Carlsson gör mig aldrig besviken! Denna berättelse skiljer sig åt på många sätt från de tidigare böcker han skrivit. Det är Så nära, Så brutalt, Så ärligt, Så okonstlat, Så välskrivet och Så Så bra. Historien är gripande och ger eftertanke, precis som det ska vara i en bra roman. Det känns också att författaren har en speciell relation till platserna i boken, och kanske också till personerna...., vad vet jag?. Rekomenderas varmt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra !

molkosaki, 16 maj 2019

I vissa stycken kan boken upplevas lite som en ungdomsroman...MEN , den fångar mig ,har ett djup och är spännande med flera bottnar. Mycket bra-sträckläste. Carlsson hör till samma lilla grupp som Sara Lövestam - dom skriver med hjärta och själ.Att dessa unga personer kan kännas så positivt kloka och insiktsfulla kring livets villkor förundrar. - Dessutom är Järtecken en bra skildring av landsortsbyns villkor och sociala mönster.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Manar till eftertanke

Tina, 25 mars 2019

Järtecken en mycket bra bok. Jag började med hopp om en bra deckare och upptäckte att här finns så mycket mer. Hur det kan gå alldeles fel, vad det för med sej i relationer mellan människor över flera generationer. Mycket läsvärd och tänkvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven och spännande

Fanny Ahlkvist, 27 februari 2019

Järtecken är en mycket spännande bok med ett högt tempo och många oväntade tvistar. Den är välskriven med ett bra språk som är lätt att följa med i. En nagelbitande bladvändare som är svår att lägga åt sidan och som bjuder på en högklassik lässtund. Rekomenderas helt klart till spänningssökaren!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Christoffer Carlsson fortsätter leverera.

Christian Sjöblom (Gränna), 21 februari 2019

En riktigt bra bok. Christoffer lyckas här bygga upp en tät, lite tryckt stämning när mordet kommer till byn. Språket är fantastiskt. Bra driv i berättelsen fastän tempot egentligen är måttligt. Berättelsen där vi får följa den "strulige" Isak och den empatiske polisen Vidar sträcker sig över mer än 30 år och jag gillar hur hoppen mellan tid bygger upp stämningen till finalen då bitarna faller på plats. En skickligt berättad och spännande roman som rekommenderas."

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning i Halland

Hanna H, 28 februari 2019

Det är första boken jag läser av Christoffer Carlsson.
Boken kan ibland upplevas lite långsam då den har väldigt mycket detaljer och många trådar att hålla reda på, men sedan när alla pusselbitarna faller på plats så förstår man författarens tanke med att försöka hålla ihop allt tills säcken knyts ihop.
Boken utspelar sig i Halmstadstrakterna vilket jag tycker är kul då jag är Hallänning och varit mycket där omkring och att vissa ord är skrivna utefter dialekt är charmigt.
Karaktärerna är tydliga och välbeskrivda dock känns de väldigt gråa och ensamma.

Den bjöd på avkopplande lässtunder men fångade inte mitt läsintresse på ett sådant vis som jag vill att en bok skall göra.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej