Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kastanjemannen
Betyg & recensioner för

Kastanjemannen (Inbunden)

Kundbetyg 5

(22 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 29 januari 2019

Kastanjemannen är Søren Sveistrups debutroman. Jag förstod ju nästan att den skulle vara väldigt bra, eftersom Søren Sveistrup är manusförfattaren bakom den danska serien Brottet (Førbrydelsen) och även den amerikanska versionen av serien, The Killing. Jag älskade båda versionerna av serien.

Och jag blev verkligen inte besviken på Kastanjemannen, för den var mycket bra. Den känns ju nästan som en film eller en serie när man läser den, och jag skulle bli förvånad om den inte kommer att filmas så småningom.

Kastanjemannen är välskriven, spännande, otäck, lättläst, blodig, skrämmande, och mycket, mycket bra. Jag tyckte väldigt mycket om dom två poliserna i boken, och skulle gärna läsa fler böcker om dom.

Rekommenderar absolut boken, som får högsta betyget av mig.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven om en aningen utdragen

ElinsBokhylla , 5 april 2020

Det var det väldigt lätt att räkna ut, däremot så var det en större tvist i slutet än vad jag hade trott och det var en positiv överraskning. Däremot så måste jag ändå säga att jag tyckte bokens handling och motivet till de brutala morden inte var så verklighetstrogna, det kändes som att det var för komplicerat för att det skulle kunna ha hänt på riktigt. Tyvärr var det många delar i bokens handling som för mig kändes lite för overkliga, vilket var negativt för min del.

Søren Sveistrup är enligt mig bra på att skriva bestialiska och äckliga mord och mordplatser, det måste jag ändå medge. Det var många stycken i boken som var riktigt äckliga att läsa, varav uppgörelsen mellan gärningsmannen och poliserna i slutet av boken var en av dem. Även om morden kanske inte kändes så jätte verklighetstrogna i sig så tillförde de en riktigt spännande och bra detalj i boken.

Bokens tempo var emellanåt bra, det fanns en del rikt... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Går inte att släppa...

Tompa, 30 april 2019

Det här var den mest spännande bok jag läst på mycket länge.
Läs den ni kommer inte att bli besvikna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs!!!

¿bokdiggaren¿, 11 mars 2019

Fantastik berättelse! Älskar början på boken som fångar mig direkt och liksom sätter ribban för fortsättningen. Älskar att den utspelar sig i Danmark och är skriven av en dansk vilket, av min erfarenhet, borgar för god kvalitet. Älskar också att den är lång så man får njuta länge! Läs!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej