Du är här: Start / Betyg & recensioner / Tistelhonung
Betyg & recensioner för

Tistelhonung (Inbunden)

Kundbetyg 4

(10 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En fantastiskt fin bok

Lollos bokhörna, 22 maj 2020

Två kvinnors öden flätas ihop och långsamt växer en vänskap över generationsgränserna fram. Tistelhonung är en väldigt vacker och varm berättelse som berättas med ett finstämt språk.
Jag fastnar i berättelsen om Ebba och Veronica och deras respektive och gemensamma historia.

Berättelsen växlar mellan mitten av 1950-talet och nutid. Två berättelser om två kvinnor som vävs ihop till en berättelse. Det handlar om förlorad kärlek, sorg, vänskap och att hitta något som gått förlorat. Men det handlar även om livslång kärlek som aldrig försvinner oavsett vad.
Sara Paborn är en ny bekantskap för mig, men jag gillar den här boken väldigt mycket. Jag tycker om språket, hur berättelsen är uppbyggd ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker & välskriven

millimys_books (Veberöd), 21 maj 2020

Det här är en historia om kärlek. Om livet. Om det som aldrig glöms. Hur tiden ser sig an och knyter ihop lösa trådar. Hur det som till sist är meningen löser sig. Det är en fin berättelse som flätar samman två kvinnor av mer eller mindre slump. Två livsöden, en glömd kärlek och förlorad kärlek. En jakt på det förflutna¿ eller det som borde varit.... Men allt finns kvar... Det är en oerhört välskriven roman med ett vackert språk med ett underliggande vemod som får mig att glömma nuet. Inte konstigt att den är nominerad till årets bok!! 🐝

Författaren lyckas extremt bra med att beskriva sinnesstämningar o känslor på ett sånt subtilt men tillika tydligt sätt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fint, charmig och välskriven varmt berättelse

Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

Romanen utspelar sig i gammaldags pensionat i Båstad (1955) varvat med nutid (2019). I berättelse får vi följa två kvinnor: nutids Ebba, en relationsexpert som själv befinner sig i en livskris efter två misslyckade förhållanden som klamrar fast vid ett sista uppdraget från jobbet som livboj, vilket är en intervju med en äldre dam; och Veronika som vill hellre berätta om sin ungdomskärlek istället för ett förhållande på 60 år med sin avlidne mannen.--

Sara Paborn är ett ny bekantskap för mig och enligt mig har boken en skönhet i språket som bär fram innehållet, kärnfulla meningen med tjusiga miljöbeskrivningar. Boken är nominerad till @aretsbok och enligt mig kan detta bli vald till årets bok.---
En väldigt fint, charmig och välskriven varmt berättelse som visar att en smula kärlek kan räcka ett helt liv! Jag rekommenderar varmt denna bok! .

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevligt men utan det lilla extra

Marve, 14 november 2020

Här får vi en trevlig berättelse i två tidsplan: nutid och 1955. Det är fina beskrivningar av både miljö och kärlek men riktigt djup kommer vi inte i berättelsen. Vi kommer inte riktigt nära och det är mycket vi inte alls får veta. Det är en tunn berättelse som skulle behöva något lite mer för att bli komplett.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket fin och välskriven roman

@bokslukarfeministen, 9 augusti 2020

Tistelhonung är en mycket fin och välskriven roman om förlorad kärlek. Den är en riktig bladvändare och karaktärerna känns väldigt verkliga på något sätt även fast jag delvis tycker att huvudkaraktären tycker lite väl synd om sig själv. Dock tycker jag ändå inte att det störde läsupplevelsen då det fortfarande är en fantastisk bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar roman

veronicas_bok_bak_liv, 11 juni 2020

För mig vara Sara Paborn en ny upptäckt så det här var det första jag läste av författaren och jag säger WOW! Jag blev helt tagen av denna roman, jag tyckte verkligen om denna bok. Ett underbart språk, välskriven och fantastiska beskrivningar av miljö och karaktärerna Veronika och Ebba. Jag sträckläste boken och fängslades av Veronika och Ebbas historia, två starka kvinnors öden som flätas samman, då boken pendlar från dåtid till nutid och jag är väldigt svag för böcker som är skrivna på detta sätt. Boken är varm, mysig, vacker och den innehåller både sorg, vänskap och gammal kärlek.

Sommaren 2019 åker Ebba till Bjärehalvön för att skriva en artikel om livslång kärlek, vilket passar henne bra då hennes liv inte är på topp efter ett kraschat förhållande och en misslyckad karriär som relationscoach. Hon möter den 80-åriga Veronika för att intervjua henne om hennes livslånga kärlek, men Veronika pratar mer och gärna om sin liv... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Känslofylld, vacker och mysig!

Boktanten, 25 maj 2020

Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om att läsa Tistelhonung. Dels för att jag är väldigt förtjust i böcker som går över generationsgränserna och dels för att den utspelar sig på Bjärehalvön där jag har bott i 30 år.

Men oavsett var den utspelar sig så är det en väldigt bra roman och jag hade svårt att sluta läsa. Jag gillar växlingarna mellan 1955 och 2019, hur tydliga skillnaderna blir mellan hur man levde då mot nu. Hur man umgicks, vad som var okej eller inte och hur mycket gemytligare det var för 60 år sen.

Sara Paborn har ett härligt sätt att skriva och är bra på att gestalta såväl miljöer som tankar och känslor. Ebbas ångest över separationen känns väldigt äkta och grep tag i mig. Boken är lättläst och välskriven och jag läser gärna fler av hennes böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blev lite besviken

Villivonkansbooks, 24 maj 2020

Tistelhonung är en av de nominerade böckerna till Årets bok 2020 och den har uppmärksammats en hel del på sociala medier. Jag har sett ett antal översvallande recensioner på boken, vilket gjort mig nyfiken på den samt gett mig en del förväntningar. Kanske var mina förväntningar lite för höga, för när jag läst ut boken är det med ett viss mått av besvikelse som jag slår igen den. Det är en trivsam roman i makligt tempo som berättas. Det är starka kvinnoöden och gammal kärlek som aldrig glömts och vi får följa Veronika år 1955 i Båstad när hon träffar Bo och ljuv kärlek uppstår. En romans som lämnar ett stort avtryck och som Veronika berättar om för journalisten Ebba år 2019 när de träffas för en intervju. Deras öden vävs ihop och blir till en fin enhet till slut. Berättelsen har egentligen alla förutsättningar för att bli en hit för mig, men ändå så blir den inte det. Jag blir inte berörd av berättelsen och jag känner heller inte med ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

@bettan_bokprataren (Örebro), 26 april 2020

Tistelhonung är en varm, generös och inkännande roman där två historier har passion som gemensam nämnare. I den här berättelsen bjuds vi på en härlig mix av allvar, klurigheter men vi får även en rejäl dos av humor och glädje.
Samspelet mellan de olika personerna beskrivs både med ödmjukhet med även med ett viss mått av sarkasm.

Berättelsen utspelar sig både 2019 och 1955. Dels får vi hänga med Ebba, en relationsexpert med två kraschade relationer bakom sig och hennes spännande mötet med den gamla damen Veronika.
https://bokprataren.blogspot.com/2020/04/tistelhonung-sara-paborn.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej