Du är här: Start / Betyg & recensioner / Förövarna
Betyg & recensioner för

Förövarna (Inbunden)

Kundbetyg 4

(34 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ännu en bladvändare!

Lollos bokhörna, 10 februari 2020

Ännu en väldigt bra bok av Nora Roberts. Som vanligt blandar hon allvar med humor, spänning och gränslös kärlek! "Förövarna" är en bok jag hade väldigt svårt att släppa, den ville liksom inte att jag skulle sluta läsa!

Historien om barnen Zane och Britt som lever i ständig rädsla för sin våldsman far. De vet aldrig när han kommer att ge sig på dem och de har lärt sig att dölja det hemska som händer för omvärlden. Tills en dag då Zane för första gången vågar säga emot.
Tjugo år senare återvänder Zane till sin hemstad för att arbeta där. Han återser alla vänner, sin älskade syster Britt och deras moster som tagit hand om dem. Zane träffar ören Darby, en nyinflyttad trädgårdsarkitekt och snart är de mer än bara vänner. Men något hemskt lurar bakom ryggen på dem! Ska de kunna upptäcka det och rädda sig själva och kärleken innan det är försent?

Jag fastnade i boken och sedan släppte jag den nästan 600 sidor senare. D... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En pålitlig författare som alltid levererar

veronicas_bok_bak_liv, 27 juni 2020

Detta är en författare som imponerar på mig, hon har skrivit flera hundra böcker och hon lyckas hitta nya storys, karaktärer och miljöer - Grymt! Jag har läst en del av hennes böcker och jag har nog aldrig blivit besviken och denna bok är inget undantag.

Boken handlar om Zane och Britt, dom är syskon och lever bakom stängda dörrar i en ständig skräck av terror och misshandel från sin pappa. Att läsa om detta är otäckt och skrämmande och det gör ont i hjärtat för även om detta är en påhittad historia så vet man att tyvärr så är detta en verklighet för många barn. I boken får vi följa syskonen i deras liv tills de blir vuxna, genom, skoltiden, kärleken, arbeten, vänner och smärtsamma minnen.

Från bokens första sida var jag fast och jag kunde inte sluta läsa. Trots att boken nästan är på 600 sidor så är den lättläst. Jag tycker att den har fantastiskt målande beskrivningar av både miljöerna och karaktärerna. Boken h... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande bok

marielouise enqvist, 30 januari 2020

Älskar Nora Roberts böcker - har nog läst minst 30 böcker - denna bok gjorde mig inte besviken,,,
Väntar redan på nästa bok av henne..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande roman! 3+ / 5

Villivonkansbooks, 26 januari 2020

Nora Roberts har skrivit en imponerande mängd böcker, fler än 200 stycken. Jag har läst många böcker av Roberts, men kommer ändå inte upp till att ha läst ens halva hennes produktion. Jag är imponerad av hur man som författare kan få ihop så många olika historier utan att de väver ihop sig med varandra. Det är oerhört tryggt att läsa en roman av Roberts, jag vet vad jag får och blir sällan besviken.

Den första delen i Förövarna är riktigt obehaglig. Zane och Britts pappa Graham hittar alla orsaker han kan för att få straffa och slå barnen. Finns det ingen anledning så hittar han på en. På ytan är det en fin familj där pappan är en respekterad läkare och de bor i ett fint område i ett stort fint hus. Men bakom ytan är det något helt annat och barnen lever i ständig terror. Det är ohyggligt jobbigt att läsa om hur Graham plågar barnen. Författaren beskriver det så verkligt och man riktigt känner barnens skräck genom sidorna. ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nora Roberts är alltid Nora Roberts!

Lena Ruthsdotter , 24 januari 2020

Läser allt av Nora Roberts sedan många år och blir sällan besviken, så även här med Förövarna. Handlingen borde vara förutsägbar men här finns små överraskningar både här och där som glädjer mig. Huvudpersonerna är både trovärdiga och djupbottnade. Jag önskar att jag kunde träffa dem i verkligheten, vi skulle ha många givande diskussioner då Nora Roberts skriver om svåra saker. Jag tycker om att hon visar på både kvinnans och mannens svagheter, rädslor och mönster från trauman (i vuxen ålder för Darby och från barndomen för Zane). Men även övriga karaktärer i boken blir synliggjorda och får ta plats. Ett stort plus för Darbys kärlek till allt som växer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej