Du är här: Start / Betyg & recensioner / Samlade verk
Betyg & recensioner för

Samlade verk (Inbunden)

Kundbetyg 4

(176 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Välskrivet och ambitiöst

Dag Kyndel, 3 november 2020

En välskriven bok men med ett problem, författaren släpper inte in läsaren då personerna inte levandegörs, det känns som gestalter och handling äger rum på avstånd, och man tappar därför intresset.

6 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Medioker

Mari, 13 februari 2021

Boken är för lång med för många upprepningar, för mycket hoppande i tiden, långtråkig, men bra språk. Tyvärr en besvikelse.

4 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pretentiös

Blev besviken efter att ha hört alla lovord kring debuten. Mest en uppvisning i hur bra man själv läst på om diverse författare och konstnärer!

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

700 sidor av upprepning

Jesper , 10 mars 2021

Personerna är lika tunt och ytligt beskrivna som miljöerna. Detta pågår i 700 sidor utan någon som helst utveckling. Jag förstår inte denna roman.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Onödigt lång och utdragen

EHB, 9 augusti 2021

Fint berättad historia. Tror den är extra trevlig att läsa för Göteborgare som en själv, då många platser känns igen osv. Dock extremt utdragen och onödigt lång i vissa delar. Tyvärr även lite förutsägbar, vilket förstärker intrycket av att den är för utdragen för att handlingen ska uppskattas på bästa möjliga sätt.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Episk

thoad (skövde), 29 mars 2021

Alltid tveksam till böcker som höjs till skyarna och prisas i lyriska termer. Här infrias alla förväntningar i högsta grad. Inte en död sida. Riktigt bladvändare. Frågsn är bara, kommer det en fortsättning?

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Seg!

Suss, 29 mars 2021

Mycket seg historia kommer inte framåt för mycket nonsens orkade inte läsa hela, kom till halva boken och gav upp där. Förstår inte att den blivit så omskriven.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vad är det jag missat?

Jonas, 10 mars 2022

Efter att ha läst den här boken var jag fullständigt förbryllad över hur den kunde få Augustpriset. Har jag helt missat något? Men åh, vad skönt att läsa flera av recensionerna här. Det är inte jag som är dum i huvudet alltså. Jag tycker också att boken lider av stereotypa personporträtt och trötta klichéer. Den skulle må bra av att kapas ner till halva sidantalet. Jag upplevde också att det var som två böcker som satts ihop till en. Den sista fjärdedelen av boken hade ett annat driv än första 3/4. Kanske är den skriven vid olika tidpunkter. Men jag vill inte smutskasta författaren, förlaget borde ha gripit in ordentligt och arbetat mer med manuset. Det är trots allt en debut. Grunden i historien är bra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En trevlig läsning

@bokslukarfeministen, 20 januari 2022

Jag tyckte om att få följa flera olika röster i Samlade verk. Det tog en stund innan jag kom in i handlingen, men när jag väl kommit in så var det definitivt en trevlig läsning.
Det är en mycket fin historia som är välskriven och underhållande, även fast vissa delar känns lite väl långdragna och nog hade gynnats av att kortas ner en aning. Berättelsen i sig är berättad på ett mycket vackert och speciellt sätt, även fast den blir lite väl pretentiös ibland. Samlade verk är definitivt en läsupplevelse, och fastän det finns många liknande böcker, så var det någonting med Samlade verk som ändå fick mig att vilja fortsätta läsa. Det är en mycket svår bok att betygsätta, men jag tror jag måste ge den 3.5/5.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej