Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sveriges historia : 1965-2012
Betyg & recensioner för

Sveriges historia : 1965-2012 (Inbunden)

Kundbetyg 4

(47 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Speciellt att läsa historia om en tid där man varit en...

Håkan Åkesson, 12 juni 2013

Speciellt att läsa historia om en tid där man varit en del av historien. Har med mycket stort intresse och nöje läst all delar i serien men det är något extra med just den här delen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Högsta betyg - alla borde läsa denna högintressanta...

Gunilla Runnquist, 12 juni 2013

Högsta betyg - alla borde läsa denna högintressanta och vältajmade nutidshisoria! En utmäkt sommar läsning som lämpar sig för prat i sommarhagen mellan 40-talisterna och deras barn - födda 1965 och senare

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag har läst alla tidigare Sveriges Historia och har...

Marie-Louise Andstedt, 12 juni 2013

Jag har läst alla tidigare Sveriges Historia och har verkligen tyckt om dem. Naturligtvis är vissa ämnen inte så intressanta för mej, men ändå, när man kommer in i dem så blir de spännande.
Ibland kunde jag känna att somliga avsnitt blev något för detaljerade.

Verkligen intressant att följa hur denna landmassa växte fram till vårt Sverige, och hur människor har arbetat för att få till det

Den sista boken är ännu roligare att läsa - då beskrivs min och föräldrarnas egen tid. Det blir många AHA-upplevelser!
Men de är rackarns tunga - om man som jag läser på nätterna i sängen!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket intressant att läsa om den tid som man själv...

Jan Salomonsson, 20 maj 2013

Mycket intressant att läsa om den tid som man själv upplevt.
Blir intressant att se hur den står sig i framtiden.
Speciellt intressant och tänkvärt tycker jag att Kristian Gerners kapitel Sverige i världen, världen i Sverige är.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detta band kompletterar vårt nya kompleyya...

Leif Jarlén, 15 maj 2013

Detta band kompletterar vårt nya kompleyya standardverk om Svriges historia.Som redaktör har Dick Harrysson lyckats knyta till sig den främsta expertisen inom alla områden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tror att jag gillade den för att den beskrev en...

Nils Weijdegård, 15 maj 2013

Jag tror att jag gillade den för att den beskrev en tid som jag själv varit med i och därför kunde värdera.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt intressant och lärorik men ändå...

Christina, 15 juli 2013

Fantastiskt intressant och lärorik men ändå lätttillgänglig bok om Sveriges historia. Har köpt ytterligare 2 av de tidigare utgivna böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag har inte läst hela boken, och tycker väl inte...

Olof Öberg, 15 maj 2013

Jag har inte läst hela boken, och tycker väl inte heller att det är en bok man sträckläser (om man inte är recensent eller använder den som exempelvis kursbok). Men de stycken jag läst här och där ger ett gott intryck. Om man, som jag, tycker Kjell Östbergs Palme-biografi är två lysande böcker om inte bara Palme själv utan också om Sverige under hans tid så kommer man inte att bli besviken på del 8 av Sveriges Historia.

Serien som helhet ger ett gediget intryck, även om jag inte tycker att den tar ett så radikalt annorlunda grepp på Sveriges historia som huvudredaktören Dick Harrison antytt. Att dela in historien, och därmed banden, i något annorlunda "epoker" än man tidigare gjort i svensk historieskrivning (som 600-1350 och 1350-1600) är visserligen tankeväckande men inte särskilt revolutionerande. Och Harrisons egna delar är i mitt tycke de svagaste, inte minst för att han tagit på sig att skriva om århundraden han faktis... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hela serien är en guldgruva för en...

Håkan Eckersand, 13 maj 2013

Hela serien är en guldgruva för en historieintresserad! Många sköna timmar att tillbringa i bästa läsfåtöljen. Kunskap om dåtid gör nutiden förståelig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Har gett bort boken så jag vet inte men datorn kräver...

Yngve Larsson, 23 oktober 2013

Har gett bort boken så jag vet inte men datorn kräver att jag skriver in ett betyg så mitt betyg är inget värt!

0 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej