Du är här: Start / Betyg & recensioner / Om Gud
Betyg & recensioner för

Om Gud (Pocket)

Kundbetyg 3

(25 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En "ny" tolkning av gamla testamentet...?...

Astrid Lerviks, 5 oktober 2017

Gardell gör en tänkvärd - omtumlande analys av den förhärskande gudsbilden. Boken ger intressanta perspektiv på t.ex den turbulenta tid vi nu upplever, allt var inte bättre förr... Boken är något tungläst, kräver bredvidläsning om man inte sen tidigare är inläst på gamla testamentet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bibeln

Mia Wingård Blom, 21 augusti 2017

Mycket bra bok om hur Jonas lär oss att förstå hur och vad som berättas i bibeln, och att man bland inte får ihop berättelserna

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gud i historiskt perspektiv

Bo Brantmark, 5 januari 2017

Gardell har samlat ett enormt faktamaterial från Bibelskrifter, både moderna och äldre och hämtat ett rikt material från andra bibelforskare. Den gud som efterhand presenteras i bibeln är en sammansatt figur som hämtat innehåll från många andra gudar och från många andra folkslag. Jehova har bl.a. varit både krigsgud och fruktbarhetsgud. Tidigt var han en gud som man kunde prata med och till och med tala till rätta. Småningom uppträdde han som en mer fruktansvärd gestalt som man inte utan vidare kunde närma sig. Den kärleksfulle fadern är en ganska sen konstruktion. Gardell påpekar att Jehova var klart medveten om att han inte var ensam, ty i så fall hade inte det första budordet behövts, det som säger att "Du skall inga andra gudar hava jämte mig." Allt sammantaget är det väldigt tydligt, det som sagts många gånger förr, att gud har skapats av människor och inte tvärt om..

1 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej