Du är här: Start / Betyg & recensioner / Torka aldrig tårar utan handskar. 1, Kärleken
Betyg & recensioner för

Torka aldrig tårar utan handskar. 1, Kärleken (Inbunden)

Kundbetyg 5

(203 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fantastisk bok som jag gärna rekommenderar till den...

Inger (Järfälla), 23 april 2013

Fantastisk bok som jag gärna rekommenderar till den som vill förstå de strömningar som finns i samhället idag. Jonas Gardell har på ett finstämt sätt beskrivit hur det är att "komma ut".

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskar den!

zara , 16 mars 2015

Man fastnar från första sidan. jag har velat läsa denna serie så länge och nu äntligen blev det av. en fantastisk historia helt enkelt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nja..

Billy Bookhyll (Stockholm), 1 oktober 2014

..det här var tyvärr ingen höjdare. Kan inte förstå "storheten" i boken och alla goda betyg. Men nu har jag iaf läst första boken och bildat en egen uppfattning. Stora förväntningar som inte infriades.

Historien är hoppig och den påverkar mig inte ens det minsta. Och då är jag ändå rätt blödig. Lejonkungen var mer ledsam än denna.

Kanske passar den bättre som tv-serie.. kommer nog att se den framför att läsa. Är glad att jag inte köpte boken till fullpris, för då hade jag fått torka tårar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Storslaget verk, som borde vara sammanslaget

Anni, 10 maj 2014

Det enda jag inte förstår är varför Gardell väljer att ge ut "Torka aldrig tårar utan handskar" som en trilogi. Det är nämligen inte tre olika böcker, utan det är en bok, uppdelad i tre delar. Man bör läsa dem i ordning och har man börjat med den första så kommer man med största sannolikhet fortsätta med de följande. Gardell har en historia att berätta - och som han gör det!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag blev mycket berörd av händelserna och...

Jessica, 26 augusti 2013

Jag blev mycket berörd av händelserna och livshistorierna i boken. Känns skrämmande att något sådant hänt, behandlingen av dessa stackars människor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jonas Gardell gör det igen! Gardell är inte bara en...

Ewa Johansson, 25 juli 2013

Jonas Gardell gör det igen! Gardell är inte bara en fantastisk författare - med ett fängslande språk. Han skapar litteraturhistoria med sin skildring av denna blinda, känslokalla och mörka tid i vår svenska historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jonas Gardell har varit aktiv i den långa resa för de...

Vibeke Pedersen, 17 juni 2013

Jonas Gardell har varit aktiv i den långa resa för de homoseksuellas rätt i Sverige. Har givit det ett ansikte.
Och så kommer han dessutom ut med en bok och sen 2 till i ämnet. Och som också har blivit filmatiserat.
Så otroligt skickligt gjort,, fängslande och mycket viktigt. Undrar om han verkligen vet vad han har gjort av gott för så många homosexuella och deras familjer. Han förtjänar alla priser och lovord han fått.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag arbetar, eller rättare sagt, har arbetat inom...

Barbro Samuelson, 8 juni 2013

Jag arbetar, eller rättare sagt, har arbetat inom HIV-vården och HBT hälsan i många år. Det är alltid intressant att få höra historien från någon som har upplevt den i verkligheten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag gillar Gardell och jag ÄLSKAR hans trilogi som...

Antares (Stockholm), 24 maj 2013

Jag gillar Gardell och jag ÄLSKAR hans trilogi som börjar med En komikers uppväxt. Jag tycker den är lysande, särskilt den andra boken "Ett UFO gör entré".
Men detta är ingen bra bok. Den känns inte färdig, är inte tillräckligt gestaltad. Den känns som ett film- eller TV-manus som fyllts ut lite mellan dialogerna för att man ska kunna trycka den som bok. Där finns historiska redogörelser, statistik och gud vet vad insprängt i en virrig kronologi.
Att man dessutom segat ut på historien till tre böcker upplever jag som ett girigt trick för att tjäna mer pengar på fler böcker, helt enkelt. Fast det kanske inte är Gardells idé utan förlagets.
Hur som helst: nej. Läste bara den första delen och kommer inte läsa de andra två.
TV-serien var bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej