Du är här: Start / Betyg & recensioner / Norwegian Wood
Betyg & recensioner för

Norwegian Wood (Pocket)

Kundbetyg 4

(21 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underbar läsning!

Sofia, 12 maj 2014

Vet inte om det är Haruki Murakamis sätt att skriva eller hur han lyckats fånga livet som gör detta till en av mina favorit böcker.
I början undrade jag ifall jag glömt hur man läser svenska eller om den bara var dåligt översatt, men sen så drogs jag med och detta blev en del av charmen i boken. Norwegian Wood hanterar väldigt meningsfulla och djupa delar av livet och man kan känna igen sig i flera av karaktärerna, det finns någon för alla.

Den är inte svårläst men den kräver en del mental bearbetning. Rekommenderar den starkt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Melankolisk

hentai, 30 oktober 2012

Haruki Murakami är en mästare. Många av hans verk gränsar till det lätt surrealistiska eller till och med absurda; men Norwegian Wood är i mångt och mycket en till synes enkel kärlekshistoria, om än tragisk.

Det är en berättelse om kärlek, förtvivlan och smärtsam förlust. Samtidigt finns där ett ljus, ett hopp om att efter den djupaste smärta och förtvivlan kommer ljuset åter och kärleken finns kvar.

Jag har läst den, läst den igen och kommer att läsa den fler gånger. Den tål att läsas igen och igen för ett det är en tidlös historia som berör och som är berättad med sådan elegans.

Jag brukar vanligtvis läsa engelska översättningar av Murakami men den svenska översättningen av Eiko Duke och Yukiko Duke är riktigt bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej