Du är här: Start / Betyg & recensioner / Femtio nyanser av honom
Betyg & recensioner för

Femtio nyanser av honom (Häftad)

Kundbetyg 4

(376 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bland det absolut SÄMSTA jag läst. Handlingen känns...

Vemla, 16 december 2013

Bland det absolut SÄMSTA jag läst. Handlingen känns såå långsökt och inte det minsta trovärdig. Karaktärerna är platta, stereotypa och när de för 711:e gången säger/gör exakt samma sak vill jag bara gråta. Tog mig igenom den här boken med möda men ser ingen mening med att ens försöka läsa resten av serien...Så fruktansvärt dåligt, och sexet som ska vara bokens stora fokus och anledningen till att många läser den är inte ens lite upphetsande. Vill man läsa "snusk" rekommenderar jag istället något av Simona Arhnstedt eller Sylvia Day.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Herregud! Det var som att läsa en 13-årig tjejs...

Polarn, 10 december 2013

Herregud! Det var som att läsa en 13-årig tjejs dagdröm. "Åh! Han är så snygg och rik och charmig och omtyckt och svår och han kan ALLT och ger mig ALLT och jag är det som får honom att vilja leva och det får mig att känna mig så otroligt speciell fast jag egentligen inte är något särskilt alls." Och så lite S&M på det. Men sen finns det ett spänningsmoment som driver boken framåt och faktiskt får en att vilja läsa vidare. Men på det hela taget - en ganska tröttsam floskelbok.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Suverän bok!

Monica, 27 januari 2013

Eftersom alla pratat så mycket om boken så köpte jag hela triologin och har nu avslutat denna. En av de bästa böcker jag läst! Det går inte att lägga ifrån sig boken, jag sträckläste den på 2 dagar.
Många pratar om den förnedring etc som pågår i boken. Jag har en helt annan uppfattning. Jag ser det inte som något tvång, snarare att hon vill göra de saker hon gör, hon har möjlighet att när som helst säga stop. Suverän bok helt klart och jag rekommenderar den varmt! Har nu precis börjat del 2 "Femtio nyanser av mörker".

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 3,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 19 februari 2014

Ja, nu har jag också läst den! ;-)

Jag kunde ju inte låta bli, efter allt jag har hört och läst om trilogin "Femtio nyanser". Extra roligt är det ju med böcker som läsarna tycker så olika om. Om man tittar på betygen på Boktipset till exempel, så är den betygssatt av cirka ettusen personer. Och betygen är nästan jämt fördelade med cirka tvåhundra på varje betyg från ett till fem.

Och vad tyckte jag då?

Ja, av mig får den 3,5 i betyg. Jag tyckte boken var mycket bra skriven, väldigt lättläst, och även beroendeframkallande som många har skrivit om den. Jag ska definitivt läsa dom två andra böckerna i serien, för jag måste ju bara läsa vidare och se hur det går för huvudpersonerna.

Sen måste jag ju dock ändå säga, att det blir ju efter ett tag lite tjatigt med alla sexscenerna. Hade det varit lite färre sexscener och lite mer av handlingen runt omkring, så tycker jag att boken hade varit ännu bättre.... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bottennapp! Bland det absolut sämsta jag någosin läst....

Gunnar Groth, 3 september 2013

Bottennapp! Bland det absolut sämsta jag någosin läst. Borde anat ugglor i mossen då den varit så omskriven. Det verkar vara sex- och matböcker som är inne nu.....

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tjatig

Annelie, 14 mars 2015

Herregud. Tjatigare får man leta efter. De övriga 2 böckerna hoppar jag nog över. Orkar knappt tänka mej att lyssna färdigt på denna.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inget litterärt mästerverk

Therese S, 5 mars 2015

Detta är visserligen en bra handling och man blir sugen på att se den som film. Jag tycker den svenska översättningen är tråkig dessvärre. Man vill ändå veta vad som skall hända mellan Christian Grey och Anastasia.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Twilight med snuskiga ord

fredrika johansson, 22 juni 2014

Denna bok borde hetat 50 nyanser av brunt. För det är ren sk*t.

En pinsamt dåligt skriven historia som är tagen från Twillight fiktionen, om en naiv oskuld som av någon anledning går med på att vara sexslav till en man hon inte känner.
Bortsett från Twillight, är figurerna, och karaktärsnamnet direkt stulna från filmen "Secretary" (2002) och resterande manus från Miranda Lee's "Black Opal" serie (1994). Bägge är att rekomendera framför detta som endast borde användas till dasspapper. Att författaren presenterar detta plagiat är rent pinsamt.
Ännu mer pinsamt är den löjeväckande storyn om en man som aldrig har sex i sitt sovrum men ändå har kondomer i sängbordslådan, eller en litteratur student på universitetet som behöver få förklarat hur en dator fungerar!

Boken är förövrigt full med stavfel, det är som om publicisten hade så lite tilltro till sin målgrup av pilska medelålders kvinnor att man inte ens bemödade sig med att korrekturläsa.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

inte vad jag hade förväntat mig

Margareta Olsson, 26 april 2014

Men en viss förväntan började läsa denna bok och upptäckte snart att den inte var vad jag tänkt mig. Överdrivna karaktärer som inte griper tag i mig alls. Christian är ju förvisso en som man vill känna mer på djupet, men karaktären utvecklas kanske i senare böcker. Sexscenerna känns ganska snart enahanda och tjatiga även om författarinnan verkar lägga sig vinn om att variera ordvalen . Jag kände det som att jag hastade igenom boken för att snabbt bli av med den. Är visserligen lite nyfiken vad som fortsättningsvis händer för huvudkaraktärerna men känner att jag inte orkar lägga tid och intresse på att läsa de två följande böckerna. Väljer hellre något annat.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej