Du är här: Start / Betyg & recensioner / Innan floden tar oss
Betyg & recensioner för

Innan floden tar oss (Pocket)

Kundbetyg 4

(119 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tråkig och beskäftig.

Sara , 12 augusti 2015

Boken hade varit bättre om den hade varit 250 sidor och författaren inte varit så ivrig att visa hur påläst hon är. Tyvärr. Ämnet är intressant. Har själv bott i landet under några år, och känner igen mig - men det är för omständligt beskrivet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En rapport från bistondarbetarens viktiga arbete

Maja Grön, 10 mars 2015

En mycket tankeväckande och viktig bok. man lär känna folk som lever på riktigt och deras vilkor. Kan tillväxten vara viktigare än en människa? Kan vi fortsätta att konsumera billiga gläder och skor med god samvete efter att läst detta tankeväckade bok?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Innan floden tar oss.

maggan, 18 februari 2015

Boken är över 400 sidor men trots det svår att lägga åt sidan. Den engagerar, fick mig att tänka efter ordentligt hur vi har det i dag. Jag har köpt flera ex för att ge bort till vänner. och har själv läst boken två gånger. Innan floden tar oss blev årets bok för mig 2014.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok om en obehaglig sanning

Yvonne, 3 februari 2014

Från hjälparbetarnas tillvaro kring poolpartyn till textilarbetarnas stenhårda vardag utan sentimentalitet och utan att någonsin väja för det fruktansvärda. Årets bästa bok. Läs den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Aktuell

Engagerande, kvinnors situation, speciellt med tanke på idag och i Islams påverkan.
Varför köpa kläder från länder, där kvinnornas situation, är rent katastrofal.
Kulturkrockar-människosyn.mm

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bättre än jag väntat mig!

Glada Vickan, 13 april 2018

Wow! Det tog ett tag innan jag vågade mig på att börja läsa denna boken - jag var rädd att den skulle vara tungläst och med alldeles för mycket politik. Men vilken härligt bubblande, levnadsglad och komplicerad bok det visade sig vara!
Jag har själv jobbat på eller nära ambassadsnivå så känner igen svårigheterna och gråzonerna och rivaliteten och diplomatin. Viljan att göra rätt som visar sig vara mycket lättare sagt än gjort när man väl börjar. Menlösa diplomater som sitter och pöser i sin egen viktighet osv osv.
Vad gäller persongalleriet tyckte jag det var en härlig blandning av väldigt olika personligheter och även om han inte var en speciellt trevlig person älskade jag ambassadör Mobergs språkkärlek, som han delar med mig.

Allt som allt, en bok som fick mig att tänka till och som jag varmt kan rekommendera!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Modig!

Catarina Bergström, 27 mars 2018

Mycket bra aktuell bok. Perspektivet med bidrag från I-länder till U-länder är en viktig i samhällsfråga, framförallt för att belysa att kulturerna krockar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläsning

Monika Leander, 26 januari 2015

När man vet att författaren varit på plats och sett detta med egna ögon känns det som en extra viktig bok för alla människor som handlar kläde på HM och Kapp Ahl.
Samtidigt som det är en spännande bok med en handling som fastnar.
Rekommenderas varmt

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven bok

Marianne Abrahamsson, 7 november 2014

Välskriven bok med parallella historier som vävs samman. Helena Thorfinn har ett väldigt bra språk. Bra debutroman i spännande miljö.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej