Du är här: Start / Betyg & recensioner / En storm kom från paradiset
Betyg & recensioner för

En storm kom från paradiset (Pocket)

Kundbetyg 4

(78 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Smärtsamt berörande

Emma, 16 januari 2018

Skapar insikt om vad människor som kommit till vårt land kan bära med sig. Hur kan de leva med alla traumatiska minnen? Hur skapar de ett nytt liv? Stormen och paradiset?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra!!

Titti, 24 november 2015

Detta var en av de bästa böcker jag läst. Språket i boken så fantastiskt fint. Ett så gripande livsöde. En bok som skulle läsas av oss som har det så tryggt. Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sanslöst spänande och gripande bok.

Morri, 28 september 2015

Vackert språk med driv och delar av boken var så spännande att jag sträckläste med hjärtat i halsgropen. Rekommenderar varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket spännande bok

catharina agelii, 6 juni 2014

En underbar bok även om de första kapitlen var mycket otäcka och jag trodde den skulle bli tung att läsa,men ett oerhört poetiskt språk och en spännande berättelse uppvägde första intrycket.En berättelse från en annan tid och en annan kontinent-Läs den boken "En storm kom från paradiset"

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En levande berättelse i flera plan. Starkt och...

Björn Bergergård, 22 januari 2014

En levande berättelse i flera plan. Starkt och känslosamt poetiskt språk. Jag kände dofterna i dammet och regnet. En pärla.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En stark bok om författarens far och hans irrfärder i...

Rosetta, 19 januari 2014

En stark bok om författarens far och hans irrfärder i livet, förorsakade av konflikter i Afrika. Den är lika spännande och gripande som verkligheten. Så många människor med osannolika öden finns mitt ibland oss . Här har de fått söner och döttrar som har blivit en del av det nya Sverige. Jag ska ge den till en släkting som är SD-sympatisör.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag köpte boken, för att den var höjd till skyarna....

Marie Karlsson, 9 januari 2014

Jag köpte boken, för att den var höjd till skyarna. Tyvärr passade den inte mig. Huvudlinjen i sig är det inget fel på, men den saknar något medryckande och något som griper tag i mig. Sorry!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det bär emot att komma med invändningar mot en så pass...

Lennart, 8 december 2013

Det bär emot att komma med invändningar mot en så pass angelägen och engagerat skriven bok som En storm kom från paradiset. Den är ohygglig på många sätt. Den beskriver en verklighet som är skrämmande. Men en verklighet som säkert är vardag för alltför många människor i vår värld. Vad en monstruös diktator kan ställa till med. Vad lidandet och utanförskapet gör med oss. Ändå är det något svårbestämbart som gör boken svår att riktigt ta till sig. Tyvärr, måste jag tillägga. Kanske det är uppläggningen, att kasten mellan olika tider blir lite svåra att följa. Men boken är trots detta absolut läsvärd och viktig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Njuter av författarens levande och prosaaktigt språk....

Sissi Nehry Bordin, 6 november 2013

Njuter av författarens levande och prosaaktigt språk. Innehållet mycket intressant, man får inblick i vad som hände i Uganda och Zambia under den tiden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej