Du är här: Start / Betyg & recensioner / ""Det står ett rum här och väntar på dig ..."" : berättelsen om Raoul Wallenberg

Sjuhundra sidor tättskriven text; nog låter det en...

Lennart, 20 januari 2014

Sjuhundra sidor tättskriven text; nog låter det en aning avskräckande alltid. Inte utan viss bävan var det som jag tog mig an Ingrid Carlbergs tegelsten. Men efter bara några sidor var jag ohjälpligt fast. Dag och natt, morgon och kväll; det gick inte att lägga ifrån sig boken. Och så ska det vara en fackbok, inte en spänningsroman!

Följsamt och övertygande för oss författaren in i ett drama vars upplösning ännu inte har fått sin slutgiltiga förklaring. Hon växlar hela tiden perspektiv mellan det djupast personliga och privata och det storpolitiska krumbuktandet som vägrar ta några som helst mänskliga hänsyn. Ständiga kast mellan hopp och förtvivlan. På köpet får man en rejäl dos modern svensk politisk historia, en initierad inblick i det försiktiga fegspelet och det ängsliga tassandet för att i det kalla krigets tidevarv hålla sig inom neutralitetspolitikens känsliga men grumliga gränser.

Boken är helt enkelt ett mästerverk. En självklar femma.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande hela tiden och dessutom på riktigt!...

Nena, 19 januari 2014

Spännande hela tiden och dessutom på riktigt! Skildringen av hans liv fram till arresteringen är enligt min mening det bästa i hela boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Berättelsen om Raoul Wallenberg

Ann-Christine Falck, 19 november 2020

Jätteintressant men väldigt lång och detaljerad. Texten var så liten att jag fick vänta till efter min ögonoperation för att kunna läsa den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej