Du är här: Start / Betyg & recensioner / Århundradets sommar : 1913
Betyg & recensioner för

Århundradets sommar : 1913 (Inbunden)

Kundbetyg 4

(30 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Eftersom jag ända sedan 60-talet undervisat i historia...

Roger Teréus, 28 juni 2013

Eftersom jag ända sedan 60-talet undervisat i historia i gymnasieskolan fick jag ut otroligt mycket av läsningen, d.v.s. flertalet namn i boken har jag mött under mina studier i Lund och i undervisningssituationen. Då jag nu är pensionär använde jag boken som ett högintressant repetitorium. Samtidigt kan jag förstår om den kompakta och faktaspäckade texten gränsar till det obegripliga för dem som inte är bevandrade i det begynnande 1900-talets historia. I mitt fall har fått åtskilliga nätters sömn störd, då jag inte velat släppa boken.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Århundradets sommar: 1913. Boken handlar om en...

ulf jönson, 25 juni 2013

Århundradets sommar: 1913. Boken handlar om en tidsperiod som inte liknar någon annan och som kom att bli slutet på en epok följd av en helt ny värld. Man får lära känna den tidens personligheter på ett annat sätt än tidigare. Boken ställer krav på läsaren. Många personer kommer och går och det gäller att hålla reda på dem.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överbetygsatt av kritikerna. Endast för...

G, 28 juni 2013

Överbetygsatt av kritikerna. Endast för konsthistoriker, övriga skall inte göra sig besvär. Fragmenterad och ganska ointressant svammel. Bli besviken och lär dig att "hålla upp garden" då kritikerna känner sig tvungna och inte vågar säga sanningen. De måste ju hålla masken och vara rädd om deras image.

2 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Upplever detta alster som en första resarch till något...

Gunilla, 29 juli 2013

Upplever detta alster som en första resarch till något som kanske skulle kunna bli en läsupplevelse. Det är inte intressant för någon annan än författaren själv, han måste ta flera tag till i detta bokutkast för att det ska bli någonting. tyvärr. Förstår mer och mer varför förlagen och media mfl undrar varför bokläsningen minskat. 'Dags för kritisk granskning av allt skräp som ges ut numera. Tråkigt!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lysande - läs sommarens bästa bok! Varje sida är en...

Bertil, 25 juni 2013

Lysande - läs sommarens bästa bok! Varje sida är en upplevelse... människorna, händelserna, språket... Om du bara läser en bok i sommar, måste det vara Århundradets sommar: 1913.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket välskriven essä om modernismens viktigaste år!...

Bokslukaren på Norrmalm, 9 december 2013

Mycket välskriven essä om modernismens viktigaste år! Som svensklärare är jag mycket förtjust i modernismen! Så denna bok är både fortbildning och nöjesläsning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Börjar bra, men förutsättningen är att man har koll på...

Kenneth Croneland, 3 november 2013

Börjar bra, men förutsättningen är att man har koll på kulturhistorien vid den här tiden, annars tappar man nog intresset snabbt. Stilistiskt lite enformig med sin not-stil.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Med humorns hjälp får man ett annat perspektiv på de...

Gunnel Asklund, 29 oktober 2013

Med humorns hjälp får man ett annat perspektiv på de många!!! Personer man lärt känna på annat sätt. Intressant att så många intellektuella samlats i Wien just 1913.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Århundradets sommar: 1913 är en fin och läsvänlig...

Kerstin Oddsdotter, 16 september 2013

Århundradets sommar: 1913 är en fin och läsvänlig liten bok som ger mig dels en överblick över vad som hände i framför allt Europa för hundra år sedan. Den ger mig även lust och nyfikenhet att veta mer om flera av de konstnärer, författare och andra personer Florian Illies berättar om.

Boken ger mig många olika dofter och stämningar månad för månad från ett år som utspelade sig för hundra år sedan. Det år då man på allvar trodde på att det aldrig mer skulle bli något krig. Ett år senare bröt det första stora kriget ut. Detta år 1913 hade man en framtidstro och stora förhoppningar på sig själv och världen vilket satte avtryck i konst och musik som skapades. En bok jag gärna delar med mig av till andra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej