Du är här: Start / Betyg & recensioner / Än klappar hjärtan
Betyg & recensioner för

Än klappar hjärtan (Pocket)

Kundbetyg 4

(192 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Streckläsning

Siv Rune, 28 mars 2017

Författaren har verkligen förmåga att skildra människors tankar och det inte alltid så lätta samspelet mellan människor som står varandra nära. Hon sätter ord på känslor som vi alla kan känna igen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trovärdig och välskriven

Hågge, 11 mars 2016

Trovärdiga personbeskrivningar och trovärdiga skildringar av relationerna mellan syskon i en medelklassfamilj. Bra språk. Svårt att släppa boken när man väl börjat läsa. Inte den mest upplyftande litteraturen dock...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det vanliga livet

Margareta Carlson, 13 februari 2015

En mycket välskriven bok om det vanliga livet. Karaktärerna återfinns i bekantskapskretsen, man lider med dem och förstår deras handlande. Efteråt kan man komma på sig med att undra hur hon har det nu. Då har personerna blivit levande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnoöden

Sofia Johansson, 4 september 2014

Har inte kommit igenom den här boken än. Jag tycker det är nedslående att huvudpersonen, en av systrarna, gör livet så jobbigt för sig och samtidigt är så egoistisk. Kanske är det bara för att jag känner igen mina egna dåliga sidor, vem vet? Boken kan säkert passa om man gillar att läsa om andra människors problem, den är absolut inte dåligt skriven och man lever sig lätt in i den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tillbaka

Britt , 19 augusti 2014

Känns som om Helena Zweigberk hittat tillbaka. Intressanta personiakttagelser, mycket lättläst utan att vara banalt eller förutsägbart. Svårt sluta läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Relationsroman som griper tag

Anna , 14 augusti 2014

Boken handlar om tre systrar och deras mor och familjer. Den yngsta systern Lena har just fått ett cancerbesked, mellansystern Sandra håller på att gå i konkurs med dansskolan hon driver med sin man och äldsta systern Astrid som återser sitt livs stora kärlek och fadern till hennes äldste son, Viktor, när han tar studenten. Systrarna berättar utifrån sina egna perspektiv om sina liv och relationer till varandra, om kärlek, brustna hjärtan, kamp, hemligheter, otrohet, ansvarstagande och svek. Det är en roman om vad som händer i en familj när sjukdom och död drabbar den, men också hur allt vi är med om spelar roll i hur vi hanterar olika situationer. Det är en stark bok om liv och död, om familjerelationer och kärlek. Jag tycker mycket om den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som från verkligheten...

Ewa, 6 augusti 2014

Efter en studentexamen och i närheten av åldrar och relationshistorier, så passade den helt perfekt, att börja sommarläsningen med. Fint uppbyggd litterärt och lättillgänglig! Bra som samtalsunderlag i bokcirkeln till hösten...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Super

Inger Irene Hernstål, 1 augusti 2014

Tyckte boken var mycket läsvärd. Har själv vuxit upp med flera systrar. Kommer att lämna boken vidare till dem att läsa och begrunda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Än klappar hjärtan.

Christina Tschährä, 1 augusti 2014

Här visas livets fram-och-baksida på ett mycket bra sätt, det är så sant varje ord mycket gripande. Boken tillför mycket om livet allt är tänkvärt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej