Du är här: Start / Betyg & recensioner / Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv

Boken saknar ett hälsoperspektiv utan fokuserar enbart...

Pernilla Eklund, 17 oktober 2013

Boken saknar ett hälsoperspektiv utan fokuserar enbart på viktminskning, därför blir betyget lågt från mig. Det är inte nyttigt med massa kemikalier och tillsatser och att säga att det skulle ge ett längre liv att dricka lightläsk är enligt mig brottsligt. Köp hellre någon av de massvis andra böcker som just nu finns om denna diet - som är skrivna utifrån ett holistiskt hälsoperspektiv.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag älskar upplägget, kort förklaring om vad som är...

Marielle K H, 5 september 2013

Jag älskar upplägget, kort förklaring om vad som är skillnaden mellan just exakt denna 5:2 diet, skillnaden mellan andra fastedieter utan att det blir rörigt. Länkar till den som vill läsa mer. Man har massor med enkla recept att välja mellan, i kapitel baserade på kalorimängden i recepten! Jag har läst igenom de flesta recepten, tyvärr ej hunnit testat några. Verkar dock gott och super enkelt. Det finns även en plan att följa, men den anpassas efter hur mycket man rör på sig och tränar innan man började dieten. Plats för anteckningar och uppföljning av sin vikt mm.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst. Enkel och bra introduktion till dieten....

anna, 14 oktober 2013

Lättläst. Enkel och bra introduktion till dieten. Recept med ingredienser som inte är så konstiga.
Fyraveckorsschemat är till bra hjälp.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

5:2 Matsedel

Monica Bredberg, 26 juni 2014

Det bästa är att man kan göra en matsedel för flera veckor med lågkaloridagarna, som utgångspunkt. Det blir ju samtidigt en inköpslista.
Tyvärr hamnade vi i en 6:1 diet och ganska raskt i en 7:0. Men när vi har kommit in i vanliga lunken igen, så är det bara att börja om. Vi har ju hittat våra favoriter och dem plockar vi in då och då.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken räcker inte för att ge en bra start till 5:2

Linden, 22 juni 2014

Dåligt med recept och alldeles för vetenskaplig inriktning. Inget för den som enkelt och snabbt vill komma igång med 5:2 dieten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

5:2 dieten

C., 5 juni 2014

Den förklarar kortfattat och enkelt om vad för slags diet detta är. Den tar upp mycket teoretiskt kring denna diet. Om du tycker om mycket vetenskapssnack och mycket teori så passar denna bok dig.

Tyvärr så tyckte jag inte om denna kokbok, för det var krångligt att räkna kalorier/gram hela tiden och tyvärr så blev det bara jobbit och väldigt få av recepten var goda. Välj hellre Klara Dessers 5:2 kokbok. Den boken kräver inte att du räknar kalorier och att de har goda recept som du känner dig lagom mätt på (glöm då ej att dricka mycket vatten).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra förklarat om 5:2, men onödigt många recept

Jenny Möller, 29 april 2014

För min del tycker jag det var onödigt många recept, och ofta för många och ovanliga ingredienser, som man inte vanligtvis har hemma.

Däremot gillade jag delen där själva 5:2-metoden beskrivs, och både jag och min man har kört den i fem veckor nu, med goda resultat.

Men så här i efterhand så inser jag att jag kanske inte hade behövt boken. Jag hade nog kunnat googla fram infon jag behövde om metoden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är ingenting för nybörjare. Den är en bibel för...

ellen, 12 november 2013

Boken är ingenting för nybörjare. Den är en bibel för redan frälsta.
Upplevdes väldigt oinspirerande. Fick inte minsta lust att ens försöka mig på 5:2 trots att det i övrigt hade verkat vara en vettig idé.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant läsning som ger en hopp att detta kan jag...

Linda , 30 oktober 2013

Intressant läsning som ger en hopp att detta kan jag nog klara av många smarriga recept fick man på köpet oxå.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej