Du är här: Start / Betyg & recensioner / Klingsor
Betyg & recensioner för

Klingsor (Inbunden)

Kundbetyg 4

(87 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Klurigt konstnärsskap

Sister (Lund), 11 juni 2014

Det långsamma språket, den vardagsfilosofiska tonen, lugnet i berättandet - allt bidrar till den positiva läsupplevelsen. Man kan höra hur han suger på pipan (Lindgren eller Klingsor?) eftertänksamt och inspirationssökande.

Säkert fanns det i Klingsors alla stilleben samma rofyllda atmosfär som i hela Lindgrens berättelse. En läsupplevelse man unnar alla.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Recension av Torgny Lindgrens senaste roman.

Margareta Andersson, 24 april 2014

Jag har läst alla Torgnys böcker och kommer f f ihåg "Norrlands Ackvavit". Ingen kan som han återge små obetydliga skeenden i livet. Hans historia om glaset som stod på en sned stubbe och växt till sig är enastående.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas för högläsning

Jag gillar att ni, vem ni nu än är, vill att jag, vi, ska betygsätta "Klingsor". Min fru och jag har högläst alla Torgnys böcker från Ormens väg ... Här har ni alltså högläsningsexperterna! Näst efter Pölsan lyfter vi - Klingsor!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett sorgligt livsöde

Eleonor, 18 juni 2014

En annorlunda bok. Lite sorgsen underton av en missförstådd särling som begraver sina tavlor i en torrlagd brunn. Påminner om Göethes färgfilosofi och djupgående tankar. Den är plågsamt nära ett konstnärshjärtas vankelmod, utanförskap och omvärldens acceptans. Den västerbottniska handlingen och namnet på orterna gör den lättare att ta till sej - liksom människonära.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underfundig och och njutbar bok.

Marna Lillemor Lundgren, 11 juni 2014

Torgny Lindgren har ett underbart språk. Varenda mening, varenda detalj är knivskarp och tankeväckande. Allt hänger samman och känns betydelsefullt för helheten. Här finns allvar och humor. Till syvende och sist handlar det hela om livet och döden och hur vi väljer att se livet och leva detsamma. Gestaltningen av personerna och inte minst Klingsor själv är genomgripande klar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar bok!

Bertil Åkeson (Limhamn), 4 juni 2014

Torgny Lindgren är en gudabenådad berättare med en talang för det lätt absurda. Hans fantasi tar oss med in i en värld, som skulle kunna vara helt verklig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Humoristisk och fantasifull

Erik Andersson, 3 juni 2014

En humoristisk och fantasifull skildring av en konstnärs liv och drivkrafter. En bok som man inte vill släppa när man börjat läsa den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klingsor

Gunnar E Carlsson, 3 juni 2014

Torgny Lindgren är en fenomenal författare. Jag har läst nästan alla hans böcker och njutit av läsupplevelsen. Klingsor är också läsvärd men jag tycker inte den här boken riktigt når upp till några av de tidigare höjdpunkterna som t ex Pölsan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kan inte lita på recensioner om böcker av TL

Saïd, 28 maj 2014

En av de mest sönderkramade författarna i Sverige heter Torgny Lindgren.
Detta säger jag inte som ett ifrågasättande av Torgny Lindgrens produktion, visdom, underfundighet eller välförtjänta plats i Svenska Akademien. Dock tenderar hans popularitet grumla recensenters blick för vad som faktiskt är god litteratur när det kommer till denne man.
Klingsor lär som en mycket spännande och intressant roman när jag hörde den berättas om i TV. Dock blev jag less på boken efter dryga tredjedelen. Jag fann helt enkelt inte berättelsen om Klingsor nog intressant för att fortsätta och avbröt läsandet efter hälften. Inte heller hittade jag några njutbara formuleringar eller poänger. Jag återgår till Torgny Lindgrens tidigare produktion och hoppas att Klingsor endast behöver jäsas något mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej