Du är här: Start / Betyg & recensioner / Denna dagen, ett liv : en biografi över Astrid Lindgren
Betyg & recensioner för

Denna dagen, ett liv : en biografi över Astrid Lindgren (Inbunden)

Kundbetyg 5

(104 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läsvärd på flera plan samtidigt

Raimond Karlsson, 14 januari 2016

Ger en intressant inblick i Astrids liv och leverne. Vad som banade väg och danade Astrids kompass inför alla hennes fina sedelärande berättelser. Under läsningen får man också en intressant bild av hennes historiska samtid. En uppfattning om Sverige, omvärlden, politik och krigsår, genus och jämlikhetsutveckling... m.m. Mycket för pengarna helt enkelt. Tack

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Åter till barndomen

lena göransson, 31 maj 2016

Efter att ha läst boken blev jag sugen att läsa Astrid på nytt. På ett fantastistiskt sätt och med varsam hand återger hon barnets tankar. Ibland lockar läsningen till skratt men ganska ofta även till tårar.
Tack Astrid

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Astrid Lindgren i helfigur

Britt Jakobsson, 22 januari 2015

Biografin gav en fördjupad kunskap om Astrid Lindgrens författarskap, hennes privata liv, yrkesliv och inte minst hennes roll som politisk aktivist och engagemang mot barnaga och överhuvudtaget för mänskliga rättigheter och fred. Miljö- och djurskydd kämpade hon också för. Humoristisk och orädd personlighet. Lät sig absolut inte imponeras av makt, rikedom eller berömmelse, vissa herrar behandlade hon som småpojkar.Samtidigt tuff affärskvinna och chef. Något av detta visste jag redan men Astrid Lindgrens sammansatta personlighet och märkliga livshistoria och hur alltsammans fått uttryck i böckerna, det berättade Jens Andersen. Hur ska framtidens biografer lyckas lika bra då brev inte längre skrivs?
Så utomordentligt korkat av Svenska Akademien att inte välja in henne. En möjlig förklaring: barnlitteratur ansågs inte värdefull och några inflytelserika gubbar kanske kände sig rädda för henne.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinna under 1900-talet

Gunilla, 12 januari 2015

Jag njuter av denna bok! Den inledande delen (ca 1/3 av innehållet) beskriver inkännande hur det var att vara ung ogift mor under seklets början, och hur detta kom att påverka hela Astrid Lindgrens liv och författarskap. Hon har länge varit min förebild, och biografin fördjupar bilden av författaren och gör mig än mer övertygad som beundrare. Boken är välskriven och fängslande. För alla intresserade av barn och kultur: läs den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min första lästa biografi!

Kerstin Jonasson, 8 april 2016

Väldigt intressant läsning av en intressant person! Förutom att få följa Astrid Lindgren genom livet och hennes författarskap, vilket var både spännande och tankeväckande, så var boken mycket välskriven, bra språk och framförallt bra flyt i berättelsen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sannsaga om en sagotant

Margareta Carlson, 24 juni 2015

Astrid Lindgren är en person som jag och många andra trodde sig känna. Det visar sig här att hon är så mycket mer än berättare, hon är samhällsengagerad, medmänniska, humoristisk, en människa man velat vara med. Alla foton gör att man kommer ännu närmre människan. Hennes sätt att övervinna motgångar är lärande och hoppas jag, sår ett frö civilkurage i varje läsare.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tack för en fantastisk bok.

Uno Rustan Ekeroth, 13 januari 2015

Hej!
Har bara så här långt läst halva boken dock är mitt intryck att det är en mycket välgjord bok (o seriös) o är mycket imponerad o har redan rekommenderat den till våra vänner.
Tack för att jag får del av Astrids sammanhang o hennes liv. En imponeranade kvinna! Har alltid gillat Astrids böcker (också våra barn). Nu ser man sammanhanget mellan hennes barndom o hennes liv o att hon tog barnens parti.
Önskar att jag hade fått träffa henne.
Det finns inte så många av hennes sort o hennes styrka trots alla utmaningar hon haft. Hon är verkligen en fantastisk förebild.
Mvh
Anna-Maria Ekeroth

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppenintressant bok!

Cecilia Bolin, 12 januari 2015

Perfekt komplement till dokumentären som sändes vid jultid 2014. Man får en djup inblick i Astrid Lindgrens rika liv och engagement både för barn och politik.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Världens bästa författare

Gunilla Liljegren, 12 januari 2015

En fantastisk givande läsning om en av världens bästa författare.
Man kommer verkligen riktigt nära Astrid Lindgrens liv och författarskap.
Absolut mycket läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej