Du är här: Start / Betyg & recensioner / Färjan
Betyg & recensioner för

Färjan (Pocket)

Kundbetyg 3

(65 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tråkig

Mona Eriksson, 22 juni 2016

En av de sämsta böcker jag läst. Står att det ska vara en skräckroman men jag tycker den va överdriven och tråkig.Tyvärr Ingen bok jag skulle rekommendera någon att läsa.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd och lättläst

Lindzy, 21 juni 2019

Om en bok kunde ha åldersgräns skulle det vara 18+ Mats Strandberg sparar inte på detaljer och censurerar inte något. Författaren binder skickligt ihop karaktärerna bra och det finns inte en tråkig sida i boken, hela tiden något som händer. Mot slutet faller boken lite då det går över styr med blodbad och hur den slutar men det påverkar ändå inte bladvändarfaktorn. Fångad från början till slut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Suck..

Ylle, 23 mars 2019

För det första och andra, de personligheter som beskrivs i början av boken går inte att relatera till överhuvudtaget. Jag hatar dem från första stund.
De är så fruktansvärt triviala, inget unikt någonstans.
Inte intresserad av att läsa om bimbos och urlakade dansbandsartister. Slängde boken efter 40 sidor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk!

Lättläst med fantastisk inlevelse, när du väl börjat läsa kan du inte sluta. En sak är säker, kommer aldrig åka finlandsfärja!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äntligen

Western Lover, 5 mars 2018

Så skönt att läsa en bok som balanserar fina karaktärer med rak action! Har aldrig åkt finlandsfärja, men herrejösses - det måste jag göra nu :D
Varmt rekommenderad

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Typisk semesterroman

kitsune89, 18 oktober 2017

Karaktärernas bakgrundshistorier är intressanta och flyter in i berättelsen på ett passande vis. Men även om ett liknande djup försökes ges till antagonisterna tycks dessas historia ändå falla platt. Över lag så är boken intressant nog då det finns gott om moment av spänning och intriger. Dock lyckas inte Strandberg att nå djupare in i känslorna. Det finns ingen känsla av skräck ens i de mest bloddrypande styckena.
konceptet att integrera en skräckhistoria med en kryssningssemester känns både nyskapande och marknadsföringsmässigt smart då det är något de flesta svenskar kan relatera till, men på grund av misslyckandet att fånga in en på djupet och lämna det känslomässiga ärr som en god skräck bör göra, läggs ändå boken in i kategorin som en typisk semesterrroman som en kan ha med sig i hängmattan en lat dag. Detta i sig behöver såklart inte vara något negativt, men inget som jag själv är ute efter när jag läser skräckromaner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tja...

Antares (Stockholm), 14 maj 2017

Jag jobbar på en sådan här färja och kan inte riktigt säga att jag känner igen mig - som tur är. Köpte den enbart p g a miljön, som är genialiskt vald.
Jag har lite svårt att tro på personerna. De vettlöst supande och korkade partypinglorna. En stereotyp tonårsbrud. Osv. Karaokevärden är väl den mest klichéartade personen, en gammal wannabe-storstjärna som alltigenom är en skitstövel. Dessutom tycks han inte ha några andra arbetsuppgifter än denna karaoke, vilket är aningen märkligt.
Jag hade önskat mer av psykologisk skräck, av relationerna mellan de olika personerna i besättningen, t ex. Det finns ansatser till det men sedan urartar det hela till en totalt överdriven splatter-fest som aldrig tycks ta slut.
Början är helt ok alltså, t o m väldigt lovande - sedan blir det bara enormt blodigt och ganska .... tråkigt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven och annorlunda

Villivonkansbooks (Örebro), 15 februari 2017

Färjan av Mats Strandberg var en annorlunda upplevelse. Lika välskriven som alltid när Mats skriver, en intressant och spännande historia som gör att man inte blir sugen på att åka färja. Ett klockrent ställe för denna historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fint och stämningsfullt

Eva-Lena, 26 augusti 2016

Jag tycker att boken vra bra och läsvärd och alla personer kändes liksom riktiga och jag trodde på dom allihop.Särskilt Mariann var bra tycker jag och på slutet grät jag litegranna !!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej