Du är här: Start / Betyg & recensioner / De osynliga
Betyg & recensioner för

De osynliga (Inbunden)

Kundbetyg 5

(30 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fantastisk!

Eva Britt-Mari Sundin, 16 december 2015

"De osynliga" är en vacker bok. Språket är perfekt balanserat och lågmält men ändå så laddat att dramatiken blir direkt drabbande. Bildspråket är så tydligt att man nästan ser ön, havet och ödsligheten. Man känner den annalkande stormen, den förlamande dimman men också de första livgivande vårtecknen och den lättnad som följer med ljuset. Det är en bok som griper tag och nog aldrig riktigt släpper läsaren igen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra miljöbeskrivning utan tema eller intrig

olof hedengren, 2 juli 2015

Boken är främst en miljöbeskrivning utan någon egentlig handling eller intrig. Saknar lite dramatik och djupare personlighetsbeskrivningar. Miljöbeskrivningarna gör den läsvärd trots bristerna ovan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk läsupplevelse

Erling Larsson, 8 juni 2015

Vi läste De osynliga i vår bokcirkel på Bohus Malmön. Ett av de bästa val vi har gjort. Språket, som är så vackert. Det har en melodi och flyter fram, trots eller, kanske tack vare, så många menigar med enbart 2 eller 3 ord. Den karga ö-miljön och de fantastiska människorna blir levande. Intressant var att notera att vi kunde känna igen ölivet av idag trots att vi nu är rika och inte alls isolerade.
En fin start på läsning av Roy Jacobsens böcker. Huggarna är också mycket fin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar bok

Kattälskare, 28 mars 2015

En mycket fin bok för den som tycker om ett vackert språk, en nästan magisk stämning. Det finns en lågmäld spänning i boken som gör att man drivs vidare, samtidigt som man inte vill läsa för fort för att hinna uppfatta det fin språket. Man följer den karga familjen som ensamma bor på ön långt ute i havsbandet i norra Norge. Och man tycker om dem. Och fascineras av det oerhörda naturfenomen en sådan ö är. Älskar den boken och kommer förmodligen att läsa om den för att få uppleva alla dess nyanser.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

lyriskt vacker bok

Eystein Stig, 1 mars 2015

översättaren har gjort en fin och svår översättning från det "nordländska" språket, som även för en norskfödd läsare är mycket fint.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De osynliga berör

Lisa, 27 februari 2015

En finstämt berättelse om människor i en karg natur på en ö utanför Norges kust. Medmänskligheten går som en röd tråd genom boken.Trots att livsförhållandena är omänskligt hårda har människorna på ön empati för nära och kära.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

underbar läsning

Asta Margareta Elisabet Sabel, 23 februari 2015

En så vacker skildring av människor och deras livsöden gav mig en magisk läsupplevelse utöver det vanliga. Jag har redan talat varmt om boken till ett flertal av mina vänner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej