Du är här: Start / Betyg & recensioner / Expeditionen : min kärlekshistoria
Betyg & recensioner för

Expeditionen : min kärlekshistoria (Pocket)

Kundbetyg 5

(155 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Oväntat medryckande

butomusu, 8 december 2014

Fantastisk bok om Andréexpeditionen. Bea Uusma presenterar fakta med vördnad och eftertanke, och sätter in dem i sitt sammanhang. Dessutom delar hon med sig av sin smittande fascination för expeditionen. Pocketupplagan är bra, men jag har i efterhand sett att den inbundna upplagan bjuder på ännu rikligare med illustrationer och förmodligen ytterligare lyfter upplevelsen.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och spännande

Karin Forsgren, 6 november 2014

Med Uusmas personliga sätt att skriva blev den här boken en stor läsupplevelse trots att jag inte är så intresserad av polarexpeditioner. Hennes efterforskningar blir till en pusseldeckare där bit läggs till bit för att mysteriet ska lösas. Boken är lättläst och fångade mitt intresse direkt så jag kan verkligen rekommendera den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk historia! Sträckläsning

Jens (Stockholm), 27 oktober 2014

Bea Uusma har gjort något fantastiskt. Berättar om den spännanande Expeditionen på ett väldigt intressant och detaljrikt sätt. Man förstår Beas fascination och blir medryckt. Sträckläste denna, när man väl börjat läsa går det inte att sluta. Man vill veta hur det går för Expeditionsmedlemmarna och kärlekshistorien!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Andréeäventyret förklätt till detektivroman

Erica, 15 november 2018

Bea Uusma var under många år helt fixerad vid sina tvivel på den vedertagna berättelsen - "detta hände" - och ett oemotståndligt behov av att försöka hitta sanningen om vad expeditionens medlemmar verkligen gick igenom.

Utifrån sitt perspektiv som läkare så grävde hon sig ner i dagböcker, tidningsartiklar, andras skriverier och Andréemuseets djupaste källare. Hon besökte gång på gång Svalbard i sina försök att komma ut till den väderhärjade Vitön, och hon letade efter post som kunde ha kastats ut från ballongen efter start.

Berättelsen om detta har hon förpackat i ett lapptäcke av kända fakta, spekulationer, en mångfald teorier, egna funderingar och erfarenheter, Låter det splittrat så är det helt rätt - men helheten är magisk, och slår med hästlängder de flesta thrillers jag har läst.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläsning

Ulrika, 2 december 2015

En fascinerande historia skriven av en fascinerande person! Det är en faktabok skriven med sådant intresse och sådan glöd så att man inte kan släppa taget. Man blir uppslukad av denna spännande och tragiska historiska händelse samtidigt som man fascineras över Bea Uusmas besatthet av den. Det är dock lätt att drabbas av en lätt besatthet själv som läsare när man följer Beas spår efter de tre polarresenärerna.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Camilla Johansson, 7 oktober 2015

Jag skulle ge denna bok fler stjärnor om jag kunde. Bea Uusmas just "kärlek" till inte minst Nils Strindberg och storögda fascination för polfararnas öde i kombination med hennes mycket bra förmedlade kunskap gör boken helt makalös. Jag älskade den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt läsvärd!

Grönadal, 17 mars 2021

Jag blir fångad direkt och kunde ej lägga ifrån mig boken förrän den var slutläst! Rekommenderas till alla bokälskare som har ett historieintresse!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande från första sidan

Pia (Stockholm), 20 oktober 2020

Helt underbar, om än sorglig, läsupplevelse! Imponerande research av författaren. Nu vill man bara veta mer om de tre expeditionsmedlemmarna. Önskar att jag hade den här boken kvar att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant

Bersvn, 19 oktober 2020

Jag har varit intresserad av Andre' luftfärd sedan jag var barn på 1949-talet och den här boken gav mig mycket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej