Du är här: Start / Betyg & recensioner / Expeditionen : min kärlekshistoria
Betyg & recensioner för

Expeditionen : min kärlekshistoria (Pocket)

Kundbetyg 5

(135 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Oväntat medryckande

butomusu, 8 december 2014

Fantastisk bok om Andréexpeditionen. Bea Uusma presenterar fakta med vördnad och eftertanke, och sätter in dem i sitt sammanhang. Dessutom delar hon med sig av sin smittande fascination för expeditionen. Pocketupplagan är bra, men jag har i efterhand sett att den inbundna upplagan bjuder på ännu rikligare med illustrationer och förmodligen ytterligare lyfter upplevelsen.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och spännande

Karin Forsgren, 6 november 2014

Med Uusmas personliga sätt att skriva blev den här boken en stor läsupplevelse trots att jag inte är så intresserad av polarexpeditioner. Hennes efterforskningar blir till en pusseldeckare där bit läggs till bit för att mysteriet ska lösas. Boken är lättläst och fångade mitt intresse direkt så jag kan verkligen rekommendera den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk historia! Sträckläsning

Jens (Stockholm), 27 oktober 2014

Bea Uusma har gjort något fantastiskt. Berättar om den spännanande Expeditionen på ett väldigt intressant och detaljrikt sätt. Man förstår Beas fascination och blir medryckt. Sträckläste denna, när man väl börjat läsa går det inte att sluta. Man vill veta hur det går för Expeditionsmedlemmarna och kärlekshistorien!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Andréeäventyret förklätt till detektivroman

Erica, 15 november 2018

Bea Uusma var under många år helt fixerad vid sina tvivel på den vedertagna berättelsen - "detta hände" - och ett oemotståndligt behov av att försöka hitta sanningen om vad expeditionens medlemmar verkligen gick igenom.

Utifrån sitt perspektiv som läkare så grävde hon sig ner i dagböcker, tidningsartiklar, andras skriverier och Andréemuseets djupaste källare. Hon besökte gång på gång Svalbard i sina försök att komma ut till den väderhärjade Vitön, och hon letade efter post som kunde ha kastats ut från ballongen efter start.

Berättelsen om detta har hon förpackat i ett lapptäcke av kända fakta, spekulationer, en mångfald teorier, egna funderingar och erfarenheter, Låter det splittrat så är det helt rätt - men helheten är magisk, och slår med hästlängder de flesta thrillers jag har läst.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläsning

Ulrika, 2 december 2015

En fascinerande historia skriven av en fascinerande person! Det är en faktabok skriven med sådant intresse och sådan glöd så att man inte kan släppa taget. Man blir uppslukad av denna spännande och tragiska historiska händelse samtidigt som man fascineras över Bea Uusmas besatthet av den. Det är dock lätt att drabbas av en lätt besatthet själv som läsare när man följer Beas spår efter de tre polarresenärerna.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Camilla Johansson, 7 oktober 2015

Jag skulle ge denna bok fler stjärnor om jag kunde. Bea Uusmas just "kärlek" till inte minst Nils Strindberg och storögda fascination för polfararnas öde i kombination med hennes mycket bra förmedlade kunskap gör boken helt makalös. Jag älskade den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sännande, passar mig perfekt

Eva, 4 februari 2017

Jag gillar att boken är så strukturerad. Fascinerad av att hon kan få mig att sträckläsa trots att det egentligen är ganska många omtag och inte händer så mycket. På något vis blir jag också uppslukad av hur hon kan låta denna historia påverka hennes liv så mycket. Känner till viss del igen mig och kanske min önskan om att hålla ut ännu längre för det jag brinner för.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

5 plus

MT, 4 augusti 2015

Fantastisk bok. Rekommenderas starkt.
Det är något speciellt med denna bok som är svårt att sätta fingret på.
Släng alla dussindeckare och läs denna istället.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare

CamillaW, 30 juli 2015

Bea Uusmas besatthet av denna expedition får en förvånansvärt att fastna och bli lite ivrig i att veta vad som hänt dom precis som hon. Boken bjuder på en riktigt bladvändare. Man blir riktigt fast i denna lättlästa bok. Blev förvånad över hur denn bok väckte intresset och fick en att riktigt längta efter slutet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej