Du är här: Start / Betyg & recensioner / Käre ledare : min flykt från Nordkorea
Betyg & recensioner för

Käre ledare : min flykt från Nordkorea (Inbunden)

Kundbetyg 4

(44 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mycket bra!

Titti, 24 november 2015

Bok som man gärna sträckläser. Ett intressant människoöde. En bok som säker passar alla, bra som present. Rekommenderas därför varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sluten värld - Nordkorea

Torbjörn Ljunggren, 1 november 2015

En fascinerande läsning, tro mig! Ingen, tror jag kan föreställa sig vilken paradox Nordkorea är i dagens globala värld där nyheter och katastrofer når oss via media på några minuter, på gott och ont. Nordkorea är en vit fläck i det avseendet där varken nyheter slipper ut eller in utan att "någon" har tillrättalagt informationen och där den styrande makten håller ett helt folk i fångenskap under svällt lika förhållanden. Allt för att upprätthålla skenat av att "den store ledaren" och bakomliggande krafter arbetar för folkets bästa.
Detta är en utopi som faktiskt existerar i verkligheten, 2015. Hur länge kommer detta att kunna fortgå?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nordkorea var är du och resten av världen.

Birgitta, 8 september 2015

När jag läste boken tänkte jag "varför gör vi inte något". När det gäller Syrien och andra diktaturer där är vi inte sena att agera men här?? Man blir förtvivlad. Den här boken berättar om en ovanlig diktatur samtidigt som det är en deckare för det här är en deckare, en grym sådan fastän i verkligheten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket intressant

Thérése, 31 mars 2015

Och spännande bok. Man får verkligen en inblick i det nordkoreanska livet och samhällsstrukturen. Boken är lättläst och en riktigt spännande historia som gör att man vill veta mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sensationell inblick

Karl Gunnar Carlson, 25 mars 2015

Mot bakgrunden av 15 års utlandsstjänst i China och South Korea sedan 1981var detta ett värdefullt komplement till de kunskaper om kommunistisk diktatur som jag upplevt. Man måste ha levt i den delen av världen för att tro att det som beskrivs är sant. Boken är värd större uppmärksamhet än den hittills fått. Speciellt i ett land som vårt där man tror att världen ser ut som i våra asiatiska turistländer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sann berättelse om en osannolik flykt

maj orling, 6 mars 2015

Denna bok utgör en skakande skildring av Nordkorea. Oupphörligt spännande. Varför ett helt folk är hjärntvättat får sin tragiska förklaring nämligen indoktrinering och fruktan. De älskar sin ledare men bokens rymmare fick av en slump höra sanningen om de lögner som spreds om Sydkorea. Böcker, som bygger på sanna historier är ofta mycket läsvärda. Den här kan jag varmt rekommendera

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmarkt !!!

leif nilsson, 23 februari 2015

Samtidigt som boken var och är upplysande och väl skriven, så vill jag klassa den som ett väldigt informerande reportage om vilka hemska grymheter och orättvisor , som uppenbarligen finns i vår värld idag!!

MVH LEIF NILSSON

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant om Nordkorea

Jörgen Ö, 23 februari 2015

Intressant att läsa om den interna propagandapparaten. Lättläst och fastnade direkt, vet inte om man ska skratta eller gråta åt beskrivningen av den store ledaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de invigda

LarsE, 19 februari 2015

Det finns flera böcker om livet i NK och flykten från NK. Dessa böcker handlar om livet från en individs perspektiv. Man ställer sig frågan om hur är det möjligt att hålla ett totalitärt system så länge och så intakt. Den här boken beskriver det ramverk som byggts upp, som är mer eller mindre självuppfyllande utan större åthävor.
Jag vill rekommendera den här boken efter att man läst t.ex. "Läger 14", "Inget att avundas" och varför inte den svenska boken "Ambassaden i paradiset".
Boken var lättläst och tog en dag att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Avslöjande och gripande, men...

Thomas Mätzsch, 19 februari 2015

...någon stor litterär läsupplevelse är det inte. Kanske har översättningarna från koreanska till engelska till svenska lett till en känsla av utspädning och naiv prosa med bristfällig gestaltning, kanske ligger orsaken i skillnader i kulturell bakgrund och verklighetsuppfattning mellan författare och läsare.
Hur som helst, skildringens styrka och behållning ligger i den initierade och avslöjande, i stora stycken hårresande, beskrivningen av det politiska systemets tänkesätt. Begripligheten till varför människor finner sig i detta kanske inte ökar, men insikten i ett omänskligt förhållandesätt ökar drastiskt; "koreanska kremlologer" torde kunna fira triumfer genom analyser av berättelsen!
Efter läsning kan jag dock inte undandra mig en känsla av ett visst tvivel över hur sann och verklighetsspeglande skildringen av flykten och den bakomliggande beslutsprocessen verkligen är - alltför mycket känns som väl naivt beskrivet och t... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej