Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den färglöse herr Tazaki
Betyg & recensioner för

Den färglöse herr Tazaki (Pocket)

Kundbetyg 4

(27 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Naket och vackert

Sarahsson, 4 april 2016

Den här boken fick jag tag på genom årets bok-rea. Har tidigare läst "Norweigan Wood" och blev därför nyfiken på mer av Murakami. Till min glädje blev jag positivt överraskad och gillade denna boken mer, trots att båda genomsyras av en sorgsenhet och tyngd som berör livets olika skeden.

Det som jag gillade med boken är att den behandlar känslor av att vara avvisad, bortträngd och känslan av att leva i ovisshet. Detta är något jag tror att många mer eller mindre har varit med om i sitt egna liv och kan relatera till. Murakami skriver naket och vackert utan att man tappar intresset.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av mina favoritböcker

Katarina , 21 maj 2020

Det är väldigt lätt att fatta sympati för huvudpersonen. Han är lågmäld, stillsam och ödmjuk och ser sig själv som en färglös person. En händelse i huvudpersonens tonår förstärker känslan av färglöshet men det är inte alltid som självuppfattningen stämmer överens med hur omgivningen ser på en. Vem är egentligen mest färgstark? Den som skriker högst eller den som inte kräver uppmärksamhet?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

lägger en intryck

Xio, 29 maj 2019

det var flera år sen som jag läste denna boken. Men ändå efter alla dessa år, så minns jag boken så tydligt som om jag läste den igår. varje gång jag ser den i en bokaffär så kommer berättelsen tillbaka som ny.
denna bok är en av mina favoriter. jag vet inte om det är för att jag känner igen mig i visa situationer.
jag tror och tycker att det är en bok som passar för.
-
Haruki Murakami är en av mina favorit författare. jag älskar hur han skriver och berättar sina storys. jag gillar det bisarra delarna och mysterier i hans böcker.
Jag älskar hur han mixar dom ihop in till vår värld med en gnutta fantasi.
--
men denna här boken är en som jag kommer nog aldrig glömma och är glad att jag köpte boken i inbunden

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ovanligt tema

Johan Sandberg, 19 januari 2016

Huvudpersonen påminner om en del andra personer i Marukamis böcker. Mycket om hur den japanska kulturen inom yngre medelålder. Lite seg dock.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Murakami är en klart intressant bekantskap

Nils F, 8 december 2015

Mycket bra! Min första kontakt med Haruki Murakami. Hans mycket personliga sätt att berätta en historia och levandegöra människorna i den, gillar jag. Nu blir det att utforska andra böcker av honom!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej