Du är här: Start / Betyg & recensioner / Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår
Betyg & recensioner för

Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår (Inbunden)

Kundbetyg 5

(220 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mångfacetterad utvecklingsroman

Anni, 22 juli 2017

Kanske är det helt enkelt för att ungdomsåren är sådana som den andra delen känns spretigare än den första. Handlingen rör sig raskt mellan kärlek och hat, vänskap och ovänskap, äktenskap och otrohet, utbildning och yrkesliv, modersroll och barnuppfostran. Jag uppskattar mest beskrivningarna av hur utbildning och fostran påverkar olika människor och hade önskat att detta ämne fått breda ut sig lika ymnigt som i den första delen. Författarrösten framträder tydligare i denna del och medvetenheten om berättarperspektivet väcker hos mig en längtan att få läsa den särskilt begåvade väninnan Lilas version.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilka uppoffringar ger lycka?

ia, 18 januari 2017

Lycka är inte alltid vad man tror. Kvinnorna skriker och gapar, männen slår och barnen lär sig hur det ska vara. Ett sätt att ta sig bort från detta är att bli rik eller studera. Det nya problemet är att man förlorar sin identitet. Det ska bli intressant att se hur historien utvecklar sig.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den fantastiska väninnan.

Kajsa, 29 december 2016

Serien växer med varje bok. Blir också svartare när man lämnar den mer omedvetna barndomen. Fin kvinnoskildring som jag tycker påminner om Moa Martinsson trots olikheten i tid och miljö. Känner också igen mig i främlingsskapet i den akademiska världen när man inte är uppväxt i den.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Elena

Erik, 27 december 2016

Om möjligt bättre än den första boken. Jag kan varmt rekommendera den till alla, eftersom den kan läsas på fler än ett sätt.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Såå bra!

LTE, 27 december 2016

Jag gillade den första boken och tyckte den var fantastiskt bra men den andra delen var ännu bättre. Nu längtar jag till bok nummer tre!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande

elizabeth thoor, 21 oktober 2016

Denna bok fängslade mig så mycket att jag nästan blev besatt. Kunde inte sluta läsa och när jag ändå måste ta pauser ville jag tillbaka. Det var inte bara de två kvinnornas relation som var spännande och intressant utan hela detsamhälle dsom Ferrante skildrar så ingående. Även om jag kände igen detta med klassresa så blev det så påtagligt i denna bok. Jag tror jag levde mig in i handlingen och "var där".

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stor läsupplevelse

Ingegerd Nilsson, 6 oktober 2016

Den är otroligt bra. Att några tonårsflickors funderingar o livsstil kan få mig att sträckläsa tills boken är slut känns som ett gott betyg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Neapelkvartetten del 2

Bokmalen, 3 oktober 2016

Lika bra som första delen, om inte bättre. Man sträckläser och förfäras över främst Lilas öde. Hon som blir kvar i Neapel men nu som ung och nygift. Gifte sig främst för att ta ett kliv ur fattigdom och trångboddhet. Men äktenskapet blir inte som hon tänkt sig.
Men även Elenas kamp för att ta sig ur fattigdomen, smutsen och inskränktheten i Neapel. Hon läser vidare och flyttar till Pisa ,men känner sig inte hemma i den akademiska världen. Hon känner skuld för att inte Lila kom med.
Bra beskrivningar av väninnornas tankar och känslor för varandra och personerna runt dem. Mycket dialoger vilket gör den lättläst.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varför Ferrantefeber?

Eva, Täby, 10 januari 2017

Efter att ha läst två av Elena Ferrantes böcker är jag tveksam till deras otroliga popularitet. Böckerna är detaljrika men saknar ändå förankring i miljön. Det "känns" inte att du är i Neapel eller på Ischia. Även de mest banala detaljer skildras onödigt ordrikt.
Hur dessa böcker ha kunnat nå den popularitet de tycks ha förstår jag inte. Även som Italienfrälst känns böckerna på något sätt för enkla, för pladdriga, för intetsägande.
Trist - jag hade väntat mig så mycket mer.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej