Du är här: Start / Betyg & recensioner / De osynliga
Betyg & recensioner för

De osynliga (Pocket)

Kundbetyg 4

(78 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ett kvinnoöde som känns osannolikt.

Eva Telandersson, 16 september 2016

Ett kvinnoöde som känns osannolikt i vår moderna tid. Förstod att boken var delvis autentisk. Tillfälligheterna sätter verkligen sin prägel på människornas öden på Barröy. Tyckte mycket om boken.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett konstverk

Michael Zehlen, 7 mars 2018

Roy Jacobsens text blir till en verklihetsupplevelse av landskap, miljöer där människor görs levande med sina individuella karaktärer och livsöden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livet på ön

monica.hi, 4 februari 2016

Fin bok som skildrar den hårda tillvaron på ön men ändå med en varm känsla, som består långt efter att boken är läst.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lågmäld och underbar

Ulla Christina Lantz, 27 augusti 2019

Jag blev tagen av stämningen och enkelheten i det karga livet. Fantastisk beskrivning och mycket gripande och berörande. Blev ett underbart möte.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker!

Kajsa, 1 april 2019

En otroligt målande bok. Fantastiska miljöer målas upp och man kan nästan känna doften av havet. Hade denna i bokcirkeln och kom fram till att man måste ge den tid och tålamod att komma in i. Är ett speciellt sätt att skriva och blir spännande att få följa Ingrids öde.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk!

Maja Kerock, 10 mars 2019

En helt fantastisk bok, med ett språk som var som en målning! Jag ska läsa de följande delarna också! Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fin och stämningsfull bok

Helene , 28 februari 2019

En underbar bok, man kunde verkligen leva sig in hårda och ensamma livet på en liten ö. Ser fram emot fortsättningen som jag sparar ett tag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En intressant upplevelse av människor och miljö.

Monica Karlsson, 7 februari 2019

En liten fin bok, lättläst och lätt att leva sig in i. Den handlar om en familjs ständiga kamp att överleva på en ö uppe i Nordnorge.Beskrivningen av slitet med de olika tuffa arbetsmomenten var ingående. Att rensa fisk i iskallt vatten kan jag föreställa mig orsakade smärta och självsprickor i händerna, men som måste uthärdas, som allt annat arbete i olika väderförhållanden. Det var inget kuvat folk. De ägde ön och några småöar. Deras slit var deras eget. Vackra naturbeskrivningar, kylan var påtaglig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej