Du är här: Start / Betyg & recensioner / Spådomen : en flickas memoarer
Betyg & recensioner för

Spådomen : en flickas memoarer (Pocket)

Kundbetyg 4

(54 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En poetiskt skriven skildring av en barndom...

Erica, 15 november 2018

... som i vissa grundläggande avseenden inte alls liknade min egen, men som på något vis gav mig en ny, barndom att se tillbaka på - en barndom som hade passat mig bättre.

Uppenbarligen så fanns där vissa centrala beröringspunkter jag kunde hänga upp identifikationen på ...
... och resten väste fram ur Agneta Pleijels magiska språk.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tycker om att läsa Aneta Pleijel

Spådomen, Hundstjärnan och en vinter i Stockholm skildrar huvudpersonens relation till pappan, och olika män. Män som är älskade men otydliga och som sviker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Relationsproblem i familjen

Gunnel Solveig Yttergren, 31 januari 2017

En sorgsen bok om en vilsen och olycklig familj där besvikelse tar över den glädje som ändå finns. Kanske man kan diskutera den i en grupp. Hur och vad skall man berätta för sina barn om relationen mellan makar? Skall man tiga om sådant som ändå känns i luften och är obehagligt för alla i familjen.
Tyckte att boken var litet tråkig i början men den gav mig efterhand en del att tänka på. Betyget blev till sist 4 stjärnor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den!

Ingrid Andersson, 14 januari 2017

Länge sedan jag läst en sådan, för mig, angelägen bok. Igenkänningen finns där hela tiden. Föräldragenerationens totala oförmåga till kommunikation och relation. Hur föräldrarna blir offer för tystnadens kultur och oförmögna att se hur barnen lever genomdränkta av och oskyddade i detta. Hur barnen utlämnas till att ensamma söka förstå både sig själva och omgivningen. Hur de ständigt söker bekräftelse och kärlek genom att vara tillags för att ofta få somna otillfredsställda och med tudelade känslor av ilska och besvikelse. Författarens utlämnande berättelse känns så inviterande, öppen och hjärtlig, och lämnar inga känslor av ett behov av att smutskasta eller utelämna föräldrarna för allmän stenkastning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej