Du är här: Start / Betyg & recensioner / Århundradets kärlekskrig : en punktroman
Betyg & recensioner för

Århundradets kärlekskrig : en punktroman (Inbunden)

Kundbetyg 3

(70 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Långtråkig

Inkeri 86, 28 mars 2016

Den här romanen verkar väldigt falsk och konstruerad. Författarens alias är en rätt tråkig martyrtyp som alltigenom hatar den (som det verkar) intellektuellt överlägsne maken. Skulle ej köpt den om jag vetat att den var så medelmåttig och långtråkig.

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ren njutning att läsa

Myggan, 23 april 2016

Den här boken gav mig så mycket, dels ren igenkänning - inte för att jag haft oturen att vara gift med den manliga huvudpersonen själv - men tyvärr är mannen i boken en arketyp, en empatilös person med makt och ett grundmurat ointresse för andra människors själsliv. Såna har man ju stött på. Det svansas och dansas alldeles för mycket efter såna människors pipor och att då läsa en bok som skriver ut alla deras patetiska egenheter känns befriande - som att öppna fönstret i ett rum utan luft! Att språket dessutom är så fint och roligt gör det hela ännu härligare!

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Deprimerande

Kerstin S, 18 maj 2016

Läste den faktiskt inte till slut. Total brist på förståelse för hur det blivit som det blev. Säkert en bra terapi men ge inte ut det..

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte smutskastning, utan en varning

A, 22 mars 2016

På sätt och vis förtjänar den inte fullt betyg, eftersom det rent objektivt sett inte är den bästa bok som jag har läst.

Men det var en fantastiskt befriande bok att läsa (i den mån hat, sorg och uppgivenhet kan vara befriande), vilket visar att den fyller ett tomrum som tidigare bara halvt har försökt kompenserats av självhjälpsböcker och parterapitips. Dess styrka är just igenkännlighetsfaktorn.

Det är boken för alla de som haft en relation till någon närstående - inte nödvändigtvis romantisk sådan - där hat och kärlek varit hopplöst sammantvinade, där det upplevts som lika svårt att avsluta som att fortsätta, där tanken på hur det skulle kunna vara (och kanske har varit) förblindar hur det faktiskt är och med all säkerhet kommer att fortsätta vara.

Det är för alla dem som vill känna någon annan uttrycka det hat och den frustration som man kanske själv inte är förmögen att uttrycka eller inte har vågat er... Läs hela recensionen

3 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärlek - hat

Carlisä, 20 juni 2016

Så jobbig att läsa! Hon sa... Han sa... Jag blev mycket besviken på denna bok! Att den väckt uppseende beror till stor del på spekulationer om Ebbas privatliv!

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Århundradets kärlekskrig

Larsan, 2 juni 2016

Var inte det jag förväntat mig!
Punktformen mycket jobbig och tråkig att läsa.
Det som sades kunde ha sagts på färre sidor!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sanning

Anna Josefsson, 7 april 2016

Boken innehåller så mycket sanning. Det är bra att den är skriven på det viset den är, den skulle göra alldeles för ont att läsa annars. All heder åt författaren!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kopia

Camille Borekull, 29 mars 2017

Som en kopia av Märta Tikkanens bok och ej alls i den nivån litterärt.Bara skriven som en hämnd mot sin exmake.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tragiken berör styvt berättad

stig thunell, 1 juni 2016

Andra sidans bild, objektiv och negativ samtidigt, någon gång intelligent manipulativ, och lika tragisk. Framställd i ett tilltal som gör boken svår att släppa, också känslomässigt.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej