Du är här: Start / Betyg & recensioner / De kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Betyg & recensioner för

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar (Inbunden)

Kundbetyg 4

(63 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Svår.

Boken är svårläst och deprimerande. Det är svårt att hänga med i de olika tidszonerna. När man känner många av våra nya svenskar känner man att bilden boken ger är svartare än verkligheten.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vedervärdig

lena göransson, 10 april 2017

En ny Orwell?
Innehållet är vedervärdigt men ändå inte.Sammansatt av ord man inte vill läsa. Ändå måste man läsa färdigt. När man läst ut boken sitter den kvar i medvetandet.
Språket är omedelbart och drabbande.
Borde läsas av alla.

5 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt underbar!

Nora Kirstine Grimstrup, 2 april 2018

En egendomlig dystopiskt berättelse eller kanske studie över vad rädsla gör med ett samhälle och dess invånare. Sitter kvar länge efter sista raden lästs.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk och förfärlig

Lennart, 17 mars 2018

Det finns böcker som är omöjliga att läsa. Och omöjliga att lägga ifrån sig. Anyurus roman är en sådan. Den som vill ha en sammanhängande bok, berättad i kronologisk ordning och med tydlig början och slut bör inte försöka läsa den. Allt förefaller flyta, inte minst tidsbegreppen. Nyckelmening (s. 288): "Vad jag än sa skulle vara en lögn. Vad jag än sa skulle vara sanningen." Ett dystopiskt framtidsscenario. Ändå en skrämmande aktuell bok om hur det skulle kunna gå, om vi slutar bry oss om varann. Om vi betraktar människor från andra kulturer som "dom som inte hör hit." Om vi tappar bort vår mänsklighet. En bok som måste läsas. Även om den gör ont och tar tid att smälta. Tack Johannes Anyuru!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De kommer att drukna i sina mödrars tårar

Marber, 18 maj 2017

En fantastiskt bra och välskriven bok med ett poetiskt språk som gör den till en bok som en bär med sig länge efter att den är läst. Skrämmande aktuellt ämne. Jag kommer absolut att läsa mer av denne begåvade författare

4 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svårförstådd

Mia Boström, 28 juni 2017

Tyvärr hade jag väldigt svårt att förstå innehållet i boken. Vi läste den i vår bokcirkel och hälften förstod en del och vi andra förstod inte särskilt mycket av innehållet. Temat gällde vad som kan hända i ett rasistiskt Sverige, vilket kunnat vara väldigt intressant. Men jag förstod aldrig vad som var dåtid, nutid eller framtid, eller vem som var "jag". Vad var på riktigt och vad var inte på riktigt?

2 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett måste för alla Sveriges invånare

Hubberu, 2 april 2018

Ni som inte förstår boken måste nog öppna era ögon. Sverige blir mer främlingsfientligt och segregerat för varje dag som går. Denna bok var en oerhört läskig påminnelse om vad som kan hända inom rikets gränser om folk låter sina (främst) vita nära och kära fortsätta med sin groende islamofobi. (Med en liten sci-fi twist, fast glöm inte att projekt som MK Ultra existerat sedan 50 talet)

Detta kommer från en svart kvinna som möter rasism varenda eviga dag.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fenomenal!

Per Andersson, 21 mars 2017

Årets bästa. På gymnasiet sa en bibliotekarie till mig att En flykting korsar sitt spår är en av de böcker som förändrar en; man är inte likadan efter att man läst den som man var innan. Så är det med denna också. Den ändrar min syn. Omskakande och stark.

2 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Osanolikt bra och omskakande roman

Per, 13 mars 2017

Fantastiskt språk om några av vår tids viktigaste frågor och trots brutala scener är känslan av boken att den är väldigt fin och empatisk. Och handlar lika mycket om relationen till våra barn som om det världspolitiska läget.

2 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej