Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det som inte dödar oss - Millennium 4
Betyg & recensioner för

Det som inte dödar oss - Millennium 4 (Pocket)

Kundbetyg 3

(101 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tråkig

Bosse, 8 november 2016

Oj, den här boken hade jag väntat mig mycket mer av. Tänk att få tillåtelse att fortsätta på Millennium-trilogin! Men ack så torftigt och illa skrivet. Den säljer mest på sitt namn, inte på att det är en bra bok. Undvik den, det finns avsevärt bättre i deckargenren.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ren dynga!

Matz Ekström, 1 juni 2017

Stieg Larsson hade nog inte gillat denna bok. Väldigt torftigt skriven, absolut ingen spänning. Föregångarens böcker går inte att jämföra. Ren dynga!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En värdig uppföljare

Daniel Johan Olof Edström, 13 oktober 2017

Boken är stundtals mycket spännande och svår att lägga ifrån sig. Stilen känns igen från "originalet", även om jag stör mig något på Lagercrantz uppenbara vilja att försöka verka i "Stig Larssons anda" genom att t ex skjuta in onödig poilitiserad information om att en taxichaufför minsann har upplevt krig och elände i hemlandet, men nu är integrerad och hårt arbetande i Sverige. Men en "trea" är den helt klart värd.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tråkig

Anna Carin Margaretha Lundgren, 28 november 2017

Det verkar som han fr.a koncentrerar sig på att vara trovärdig i alla datavärlden.
Språket och personporträtten torftiga.Blir ointressant.
Kommer inte att bry mig om att läsa nästa - om det kommer uppföljare(vilket det lär göra - Money talks)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skamlig

Gabrielle, 31 juli 2017

Hade så höga förväntningar på denna boken men karaktärerna är inte sig lika alls tycker jag. Stort misstag att låta någon annan fortsätta skriva

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

Linda, 13 december 2016

Långdragen och tråkig. Verkligen försökt men tror inte jag kommer läsa ut den. En stor besvikelse efter de andra 3 förvisso annan författare nu men ändå.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Datanörd

Kenneth Österberg, 1 november 2016

För mycket tjat om data och matematik. Blev ointressant i och med det. Alltför mycket briljerande i matematiska formler och underverk. Inte trovärdigt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tyvärr en besvikelse

Jörgen Olofsson, 11 november 2016

När de första Millennium böckerna kom och blev lästa, upplevdes de som om inte unika i alla fall som något nytt och med en samhällskritisk botten. Allt detta är borta. Och boken upplevs som förutsägbar, där Sahlander växt ut till att bli en superkvinna. Med alla dessa egenskaper och färdigheter detta medför. Lite övertydligt så läggs hela tiden ut olika ledtrådar. Ibland flera gånger så att vi inte ska missa dem. Vi vet vad som kommer att hända i den här konstruerade historien och därför blir det tyvärr aldrig riktigt spännande. Ett annat problem är att författaren tycks ha funnit det nödvändigt att ta med mer eller mindre alla de karaktärer som fanns i den första trilogin i ett försök att få någon typ av legitimitet. Detta gör att historien tappar fart och känns lite spretig.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inge vidare..

John Vikström, 8 februari 2018

Har aldrig varit speciellt förtjust i dessa böcker, men den här var rent utsagt förskräckligt dålig och dessutom dra jag paralleller med filmen Mercury Rising. Tycker mycket är snott från filmen!! Dessutom är Lisbeth Salander och hennes syrra så otroligt löjligt överdrivna så att nästan inte ens Stålmannen skulle ha en chans mot dessa två...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej