Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mannen som sökte sin skugga
Betyg & recensioner för

Mannen som sökte sin skugga (Inbunden)

Kundbetyg 4

(218 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Millennium igen

Bill Shellabarger, 12 mars 2018

Tycker att boken forsoker att kopiera Stieg Larssons magnifika bocker Historien kanns tunn och forutsagbar Lisbeth gors till en ratt menlos avvikande fjortis I stallet for den begavade Asberger kvinnan hon ar
En del billiga effekter Annars Ett trevligt sprak

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

TYVÄRR - inte bra

Haho, 2 december 2017

Redan omslagsfotot får mig att fundera. Är det Salander? Bokens innehåll likaså. Den hör inte hemma i Milleniumvärlden. Tyvärr, därför att Lagercrantz är en berömvärd och skicklig författare. Hans styrka är intellektuell och kulturell estetik medan milleniumvärlden drivs av energi och besatta personligheter.

Även spänningsböcker bör ha en trovärdighet som här inte bara saknas, utan som grumlas i kvasivetenskaplig dimma.

Jag saknar de starka personskildringar som utgör seriens styrka. Här bjuds vi på bleka antydningar som inte förmår bära berättelsen.

Mitt omdöme blir att jag gillar David L som författare men att denna bok kunde ha varit oskriven.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nej, nej, nej...

Jolanta Helena Gabor Kempe, 27 november 2017

Mycket besviken, tyvärr! Inte alls samma spänning och det blir mycket trög läsning. Det är verkligen inte samma författare som i de första böckerna.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tunnt innehåll

Älwy (Tvärån), 21 september 2017

Boken tillför inte något mer i historien om Salander, endast upprepningar från tidigare böcker. Dåligt med så många hopp mellan nutid och dåtid.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lagercrantz har förstört vad Larsson påbörjade.

Bengt Ingvar Johansson, 21 september 2017

Jag har aldrig haft bekymmer med att läsa en bok jag inte tycker om, detta har skett nu, jag läste nästan slut boken, men orkade inte läsa ut boken. Jättetråkigt men Lagercrantz borde sluta med serien som han inte behärskar.
Bengt Johansson

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Millenium

Sven Håkan Karlsson, 27 oktober 2017

Värdelös.

Någon som skriver bättre borde ta över Stieg Larssons Salander serie!
Mycket fakta och lite handling i boken, tycker jag

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rapp handling, urtrista dialoger och för lång

Douglas, 22 januari 2019

Den här boken är lättläst och underhållande, men ger inget som helst avtryck. Jag är dock förvånad över att David Lagercrantz lyckas skriva en bok i samma stil som Stieg Larsson. Det är i sig imponerande. I övrigt är personerna i boken synnerligen långtråkiga, klichéartade och alldeles för osannolika för att kunna ta på allvar. Lisbeth Salander är som vanligt en über-super-action-hjälte och det enda hon saknar är att läsa andras tankar, kunna gå igenom väggar och teleportera sig. Annars är hon som vanligt bestyckad med fjantligt avancerade IT-kunskaper, analysförmåga bortom polisens bästa utredare och såklart extremt duktig på närkamp trots hennes taniga lilla kropp. Tråkigast av allt var de bisarra och totalt omänskliga dialogerna, som bara gick ut på att rapa fakta till varandra. Boken är dessutom för lång och kunde ha kapats med 1/4. Helt utan underhållningsvärde är den inte och jag sträckläste den på ett par dagar. Tyvärr har jag redan glömt den långsökta intrigen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trögläst

ASA, 30 augusti 2018

Alldeles för lite action och spänning för att vara en fortsättning i samma anda som tidigare. Också dessvärre svaga personskildringar. Trevligt berättande pusselläggning. Habilt hantverk och bra språk, men utan nerv.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Med dollartecken framför ögonen

Gandalf, 24 oktober 2017

Denna bok borde aldrig blivit skriven. En story som knappt hänger samman, allt verkar bara vara producerat för att krama ur så mycket pengar som det bara är möjligt från det litterära arv som S Larsson efterlämnade. Har bara en allvarlig men ärlig uppmaning till David Lagercrantz, skriv inga fler böcker i denna serie. Låt det vara nog nu!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej