Du är här: Start / Betyg & recensioner / Hemmet
Betyg & recensioner för

Hemmet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(34 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande!!!

Jamie, 24 maj 2017

Sträckläste på en kväll. Varken kunde eller ville lägga ifrån mig den. Välskriven, stundtals riktig obehaglig, man fastnar. 14/10 rekommenderar andra att läsa den!!!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppen spännande och kuslig!!

Marie, 6 november 2017

När jag började läsa kunde jag inte sluta..Mycket lättläst och ruggig och jättekuslig och framförallt mycket spännande..Ger toppbetyg på denna bok!! Passar att läsa uppkrupen i en fåtölj med en filt om sig och ett tänt ljus i höstmörkret..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande!

läst mycket, 29 juni 2017

En riktigt rysligt bok som ger obehagskänslor om man läser för mycket på natten...
Skildringen av avdelning D,de boende,personal,anhöriga känns äkta och även deras relationer med varandra är så fint berättade. Kan verkligen rekommendera boken !!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppen

Sträckläste den på 2 dagar jättebra och lättläst! Har tidigare läst Färjan även den lika bra. Hoppas att det kommer en ny bok snart, gillar hans böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Recension av jonssonsbookworld.blogg.se

Jag är alltför exalterad över hur bra den här boken är, jag är alltså tjejen som älskar skräckisar så mycket att jag brukar utmana mig själv med att titta på skräckfilmer helt ensam för att se hur mycket jag pallar, haha. Först och främst: Det är otroligt bra personbeskrivningar och inne på demensboendet har Mats verkligen fått med alla små detaljer som jag kan känna igen mig i så mycket, som själv har arbetat på äldreboenden. Som till exempel lukter, dofter, rutiner, händelser och de äldres beteenden. Det är så verklighetstroget och lika mycket som en del saker är fina att tänka på, lika ont gör det i hjärtat av andra saker jag tänker på.
Hemmet är betydligt bättre än vad jag tänkte mig att den skulle vara, för det gick verkligen kalla kårar längs ryggraden och jag satt uppe mitt i natten och läste, men valde att läsa de sista femtio sidorna under dagsljus med risk för att inte kunna sova annars. Precis som Mats själv beskriver ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 29 maj 2017

Mats Strandberg är definitivt en av mina favoritförfattare, och han gjorde mig absolut inte besviken med den här boken.

Hans tre första böcker, Jaktsäsong, Bekantas bekanta, och Halva liv, är tre romaner som är mycket bra. Han har också skrivit en trilogi ungdomsböcker, tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, varav jag har läst den första boken, Cirkeln. Och han har också skrivit några barnböcker, som jag inte har läst.

För två år sedan så kom boken Färjan ut, och då kallades Mats Strandberg för Sveriges Stephen King. Stephen King är ju min absoluta favoritförfattare, och har varit så i nästan fyrtio år. Och jag tycker absolut att Mats Strandberg liknar Stephen King i sitt skrivande. Inte bara för skräcken och det övernaturliga. Utan kanske ändå mer för sin förmåga att beskriva "den lilla människan", utsatta människor, och relationer. Färjan var en fantastisk bok, och den fick högsta betyget från mig.

Och... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej