Du är här: Start / Betyg & recensioner / STHLM Grotesque
Betyg & recensioner för

STHLM Grotesque (Inbunden)

Kundbetyg 5

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande

Villivonkansbooks, 27 oktober 2017

Alla som räknas i Stockholms krogvärld är på plats när det är dags för galan Guldkocken. Så är även journalisten Solveig. Kvällen avslutas i kaos då hennes chefredaktör plötsligt blir skjuten av en okänd gärningsman.
Sthlm Grotesque är en fristående uppföljare på Sthlm Confidential, som var författarens debutroman. Jag har inte läst Confidential, så karaktärerna är helt nya för mig. Det går ändå lätt att komma in i boken, relativt snabbt har jag fått ett hum om karaktärerna. Det är ett högt tempo i boken, Solveig är hela tiden hack i häl i lyxkrogarnas slutna rum i sin jakt på sanningen, något som blir farligt för henne. Det är spännande och överraskande, boken är inte förutsägbar som jag upplever många andra böcker är. Jag gillar denna bladvändare och hoppas få läsa mer i samma anda av författaren framöver!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas starkt

Christina, 26 oktober 2017

Har sträckläst (i stortsett)Hanna Lindbergs andra bok Sthlm Grotesque. Så spännande. Hade svårt att lägga den ifrån mig. Gillar karaktärena, och miljöerna. Välskriven och detaljbeskrivande, och framför allt en mkt spännande handling. I fortsättningen kommer Nobelmuseet för mig att vara förknippat med Sthlm Grotesque. Rekommenderas starkt. Ser fram emot en tredje deckare med journalisten Solveig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning, smart intrig och intressanta karaktärer!

Josskito, 14 oktober 2017

Wow! Stämningen sätts från första sidan. Hanna Lindbergs Sthlm Grotesque är skickligt skriven med en grymt smart intrig. Efter att ha läst hennes debut hade jag stora förväntningar. Och de uppfylldes verkligen! Författaren lyckas hålla spänningen från första kapitlet ända in till sista sidan och upplösningen.

Karaktärerna är intressanta, komplexa och som läsare fattar man till och med tycke för de som egentligen inte är sympatiska. Jag tycker Lindberg är skicklig på att visa intrigen ur flera olika perspektiv vilket gör att man förstår att allt inte alltid är vad det verkar, och det är helt omöjligt att lista ut hur det ligger till.

Jag tycker det är häftigt att man får ta del av hur det går till inne i restaurangköken. Verkligen en hård bransch där alla måste veta sin plats vilket författaren skildrar på ett lysande sätt.

Det märks att författaren är journalist och för över det tänket på huvudkaraktären So... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej