Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande
Betyg & recensioner för

Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande (Inbunden)

Kundbetyg 5

(219 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bästa bokserien jag någonsin läst

Samaneh , 10 september 2017

Denna bokserie har fångat mig från början till slut. Hennes otroliga sätt att berätta historien är så otroligt fängslande. Det är med en sorg i hjärtat som man avslutar fjärde boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Elena Ferrante, Det förlorade barnet

Tuulikki, 1 september 2017

Jag har läst alla fyra böckerna med stor behållning.
Det är lite jobbigt särskilt i början för det är väldigt många personer att hålla reda på och namnen är så lika varandra. Men som hjälp finns en förteckning på alla familjerna.
Det är en fantastisk beskrivning av Neapel, de fattiga kvarteren och människorna som bor där. Man sugs in i handlingen och kan inte sluta att läsa. Ferrante beskriver huvudpersonen Elena så ärligt med hennes goda och dåliga sidor. Hennes symbiotiska förhållande till väninnan Lina förbryllar verkligen.
Den fjärde delen är kanske den allra bästa av de fyra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En romansvit att återvända till

Ewa Sundbäck, 17 juli 2017

Elena och Lila är vuxna nu, i 30-årsåldern. Elena är olycklig i äktenskapet med Pietro och inleder ett förhållande med sin ungdomskärlek Nino. Lila är sambo med Enzo och tillsammans har de startat ett dataföretag som är framgångsrikt. Lila och Nino övertalar Elena att flytta tillbaka till Neapel efter skilsmässan från Pietro. Mycket har förändrats, men ändå är allt sig likt. Familjen Solara sitter kvar på tronen parallellt med att Lila har en outtalad makt och respekteras av många. Åren går, de blir äldre, Elena publicerar böcker, Lila utvecklar företaget, de blir gravida och får varsin dotter. Glada tilldragelser varvas med katastrofer, toppar och dalar och ständig dramatik. Inget fisljummet mellanläge här inte! Den första boken, "Min fantastiska väninna", inleds med att Lila försvinner och Elena Ferrante knyter ihop säcken genom att föra berättelsen hela vägen fram till och med den händelsen. Finito.

En riktigt bra bok och... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra, men jobbig här och var

Toussaint, 26 juni 2017

Jag avskydde del 1, älskade del 2 och 3, som jag inte kunde släppa ifrån mig. Del 4 är fortsatt enormt välskriven och uppslukande. Men den är litet jobbigare att läsa än del 2 och 3. Ferrante går in i knepiga resonemang om hur barndomsvännerna agerar med och mot varandra och det är svårt att hålla reda på alla namn och hur de är släkt, vänner och gifta med varandra eller (otrogna med varandra). Men mitt i att man tänker att nu orkar jag inte mer av detta, så händer något, och historien blir fascinerande igen. Ett konststycke!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Levande handling

Catharina Matilda Vidén, 4 april 2018

Boken är liksom de första lite tradiga i början, innan man kommer in i handlingen som bara växer och växer nyfikenheten hos mig som läsare. Det är många namn att hålla reda på., men det går bra att kolla från listan. Känns lite lång, många sidor, men klart läsvärda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu en bok i seriens att se fram emot.

Anneli Söderman, 31 oktober 2017

Elena Ferrantes har skrivit en mycket bra serie om människorna i Neapels fattiga kvarter och deras livsöden. Jag sträckläste böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande

Elly Anita Elisabet Larsson, 23 oktober 2017

En vänskap som i vissa stycken är svår att helt förstå, genomsyrar alla böckerna.Men så är livet , allt går inte att förstå, ändå måste vi leva dom liv vi fått och delvis valt.Det skildras så bra i alla böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Elena Ferrante

Sylvia, 29 september 2017

Hej,
Denna författare är helt helt suverän. Jag är helt tagen av hennes sätt att berätta. En enorm läsupplevelse!! Jättebra

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Omfattande persongalleri

Stormfågel, 31 augusti 2017

Boken är intressant om livet i Neapel, man får följa ett otal människors öde från barndom till ålderdom.
det är sista boken av fyra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej