Du är här: Start / Betyg & recensioner / Alla floder flyter mot havet
Betyg & recensioner för

Alla floder flyter mot havet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(23 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Poetisk,kärleksfull och detaljrik

-, 20 februari 2018

En historia om kärlek, kärleken som är komplicerad på grund av olika tro och rädslan över hur familjerna ska se på det hela. Mellan deras kärleksmöten får man lära sig mycket om Israel och hur de båda ser på sin uppväxt från en Israelisk sida och från en Palestiniers sida.
Detaljrikedomen och beskrivningarna av Israel men främst av New York är riktigt bra och man kan verkligen sitta och drömma sig med i boken när Dorit Rabinyan beskriver Hilmis bilder som han målar och ritar.

En bok som tar upp ett stort ämne om olika tro och en kärlek som är stark men osäker.
Boken får tre stjärnor av mig då jag känner att de händer för lite, jag saknar känslan av att vilja läsa vidare för att få veta vad som händer. Men samtidigt så tycker jag ändå att den är värd att läsa för de många detaljerna man får och speciellt om man varit en längre tid i New York så man verkligen kan se framför en, Liat och Hilmi på gatorna de går.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Okonstlad magnetisk nutidsskildring

Marie Henriette Janson, 13 mars 2019

Härlig New York beskrivning med alla vatten och dimma. Det är vinter. Och kärleken blommar.
Lätt elegant och intressant om NY och Mellanöstern.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst insikt i Israel/Palestina-konflikten

Per Örjan Nordkvist, 21 december 2018

En bok där inte bara intellektet utmanas utan även känslolivet i förståelsen för en av vår tids största och svårlösta konflikter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärlek och politik

Sister (Lund), 19 oktober 2018

Intressanta och fina stämningsbilder från New York. Dessutom en härlig skildring av en tyvärr omöjlig kärlek.

Så länge kärleken får blomstra lever man med i de unga huvudpersonernas passion och deras oundvikliga politiska kontroverser. Berättelsen fångade mig, roade och gav spänning.

Och slutet...WOW!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker om omöjlig kärlek

Villivonkansbooks, 27 juni 2018

Av en slump möter israeliska Liat palestinske Hilmi en blåsig höstdag i Greenwich Village. Genast blir Liat förälskad. Mot alla odds inleder hon en relation med Hilmi, väl medveten om att deras kärlek enbart kan bli tillfällig och den enbart kan levas ut där och då, långt bort från hennes konfliktfyllda hemland.
🐴
Alla floder flyter mot havet gav upphov till en politisk kontrovers och förbjöds av Israels utbildningsministerium när den släpptes i Israel. Med svenska ögon är det ganska obegripligt varför den förbjöds i Israel, men där är det en omöjlighet att en Israeliska och en palestinier kan älska varandra. Mycket märkligt kan man tycka, all kärlek är väl fin och fantastisk oavsett människornas ursprung och bakgrund. Alla floder flyter mot havet är en vacker roman, texten är så fin och i mellanåt nästan poetisk. Jag kan ha svårt för böcker när det blir för fint, men här är det alldeles lagom avvägt. Den omöjliga pas... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven

Margareta Malmberg, 23 april 2018

Boken tar upp ett av våra mest angelägna ämnen: att vi alla är människor och att hat mellan folk är så förödande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker och svårt att lägga ifrån sig!

Lena , 23 februari 2018

En vacker och sorglig berättelse och jag hade svårt att lägga ifrån mig den. En modern Romeo och Juliet om Hilmi och Liati som träffas och blir blixtförälskad trots sina olika bakgrunder. Verkligheten kommer ifatt dem och kan deras kärlek överleva?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin roman om kärlek och kulturkrockar

Emily, 20 februari 2018

En fin roman om kärlek och kulturkrockar, om Israel, Palestina och New York. Fastnade direkt för karaktärerna och miljön. En vacker skildring om klimatet efter 9/11 och kärlek över gränser. Bör läsas av alla!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slutet

Henric Hjelm, 4 juli 2018

Boken var skriven så att man kunde ana slutet. Men det var ändå ett väldigt överraskande slut. Det grep verkligen tag i mig.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej