Du är här: Start / Betyg & recensioner / En avlägsen kust
Betyg & recensioner för

En avlägsen kust (Häftad)

Kundbetyg 3

(31 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En lättläst kort roman

veronicas_bok_bak_liv, 16 april 2020

Jag har tidigare läst alla Jenny Colgans böcker i serien "Den lilla ön i havet" och har gillat dom. I den här boken är det Said och Lorna som är huvudpersonerna som man tidigare har träffat på i de andra böckerna. Det här är en väldigt kort bok med mycket luft mellan raderna och korta kapitel, den är väldigt lättläst och charmig. Man återkommer till samma mysiga och charmiga miljö som i de tidigare böcker. Dock tycker jag att boken saknar en del som en roman, det är för tunt innehåll och saknar ett djup. Denna bok känns mer som en novell.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snabbläst!

Annika Lerman, 13 oktober 2020

Kul att lära känna Lorna och Said lite bättre.
Har läst dom flesta av Jennys böcker och gillar hennes berättarstil.
Det kändes dock som lite utfyllnadsbok i vissa delar.
Men helt klart läsvärd en regnig eftermiddag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mysig och lättläst roman

Brijdeep Kaur, 14 mars 2020

En kortroman med Saif och Lorna som huvudkaraktärerna, mysig och charmig historia med ett tillbakablick på hur Saif och Lorna möttes. Det kändes dock lite konstigt att läsa efter jag har läst Julafton på det lila ön i havet som kom ut förra året. .
En trevlig och lättläst bok som jag rekommenderar om man vill läsa en liten feelgood utan att ha någon förkunskaper i Jenny Colgan böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utfyllnad

Marie Axelsson, 19 februari 2020

Tyvärr hade denna boken inte behövts ,känns som utfyllnadbara till de andra böckerna om den lilla ön.
Älskar de andra böckerna om Flora och hennes familj men denna boken är onödig.....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svikna förhoppningar

Karin, 13 februari 2020

Jag såg fram emot en ny läsupplevelse av Jenny Colgan men blev mycket besviken. Boken är tunn både till format och innehåll. Stor text med långt mellanrum mellan raderna, flera vita sidor i boken när nytt kapitel påbörjas. Det känns som det som skrivs i denna bok är en sammanfattning av vad som skrivits i tidigare bok. Jag kan tyvärr inte rekommendera denna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mysig som alltid

CMAS, 12 februari 2020

Puttrig och mysig feelgood från Jenny Colgan, som alltid. Men den här boken var väldigt kort och med en enklare historia än vad Jenny vanligtvis skriver. Nästan lite som en novell, vilket ju är en besvikelse när man köpt just en bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fortsättning

Syrken , 12 februari 2020

Väntar på en fortsättning.
Om man har läst de tidigare "ön" böckerna så vet man mer än vad denna bok har berättat om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättsmält och mysig kortroman

Villivonkansbooks, 12 februari 2020

En avlägsen kust utspelar sig på samma plats som serien om den lilla ön i havet. Men istället för att det är Flora som står i fokus, är det här Saif och Lorna. Båda karaktärerna är välbekanta då de funnits med vid sidan av Flora i de andra böckerna. Här får vi följa hur det gick till när Saif kom till den lilla ön för att bli öns nya läkare och när livet förändras för Lorna.

Det är lätt att komma in boken och det känns som hemma direkt med alla välbekanta miljöer och karaktärer. Även om berättelsen innehar tunga ämnen så är det lättsmält feelgoodläsning. Det är en kort roman som jag tycker är lite i kortaste laget, berättelsen blir lite ytlig och hinner aldrig gå ner på djupet. Jag hade önskat att vi fått lära känna Saif mycket mer. Det känns som man fick lära känna honom bättre i serien på den lilla ön i havet än i den här kortromanen. Boken är perfekt att läsa när läslusten svajar lite och tyngre böcker känns övermäktiga.... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej